De gezelligste biertuin van Dordrecht maakt van vrijdag 29 juli t/m zondag 31 juli zijn debuut in het Wantijpark

Met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, heerlijke muziek en allerlei activiteiten verandert het Wantijpark in een walhalla voor de levensgenieter. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

Dit jaar komt Mout voor het eerst naar Dordrecht. Bezoekers worden getrakteerd op meer dan 200 verschillende speciaalbieren van diverse (internationale) brouwerijen, livemuziek, lekker eten én heel veel gezelligheid. Het belooft een editie te worden die we niet snel zullen vergeten.

Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap met daarnaast allerlei specials in het assortiment. Met ruim 200 speciaalbieren is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen! Bezoekers kunnen zelf hun favoriete bier halen bij de aanwezige brouwers. Liever bier uit blik? Bij de speciale blikbierenbar kan je terecht voor ontelbaar veel soorten bijzondere bieren uit blik. Al benieuwd naar de aanwezige brouwerijen en de bierlijst? Deze vind je onderaan de pagina! Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeller & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs kunt ontdekken van Untappd.

Muziek
Muziekje erbij? Verwacht een breed programma met de beste boogie, rockabilly en funk van de leukste live-acts. In samenwerking met Bibelot wordt he tpodium op zondag zelfs gevuld met lokale helden! Daarnaast draait de Platenbus het gehele weekend een iconisch muziekprogramma waarbij het verleden en heden samensmelten op de klanken van vinyl. Het complete muziekprogramma vind je onderaan de pagina.

Activiteiten
Tussen de bierbedrijven door is er van alles te beleven zoals onze populaire workshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Interessant voor zowel nieuwsgierige liefhebbers als hardcore beergeeks. Tickets voor deze workshops zijn verkrijgbaar via de link in de mail naar kaartkopers, of via een QR-code op het terrein.

Eten
IPA’tjes vullen geen gaatjes. We hebben lekker eten voor de vega’s en de vleeseters voor je lekkere trek – van lunch en diner tot tjokvolle borrelplanken. Om van te watertanden!

Openingstijden
Vrijdag 29 juli: 16:00 – 23:59
Zaterdag 30 juli: 13:00 – 23:59
Zondag 31 juli: 13:00 – 21:00

Bereikbaarheid
We verzoeken alle bezoekers om te voet, met de fiets of met het OV te komen. Er zijn voldoende fietsenrekken aanwezig bij de ingang.

Impressie

Tickets

Early beer:
* €7,50
Reguliere ticket:
* €9,50
* Excl. €1,50 servicekosten. Incl. €2,00 borg.

Tickets verkrijgbaar

Bier

Met meer dan 200 verschillende bieren op het menu van diverse aanwezige brouwerijen, is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen. Ook dit jaar is onze Blikbierenbar aanwezig, waar een bijzondere selectie van bieren uit alle windstreken voor je is geselecteerd. Soms komt een brouwer, soms enkel de bieren.

Bekijk hier de complete brouwerslijst

ROTT. Brouwers

Vr
Za
Zo

ROTT. Brouwers – Stoer bier uit Rotterdam. Deze biermakers uit – hoe kan het ook anders – Rotterdam ontwikkelen bieren voor mensen om te genieten van het leven en het moment. De focus ligt op het brouwen van moderne en stoere bieren, met name naar Engels en Amerikaans voorbeeld. Ze experimenteren graag en dit levert verrassende en kleurrijke bieren op.

Meer info

Baxbier

Vr
Za
Zo

Baxbier Brewery werd in 2014 opgericht door twee wielervrienden. Wat uit nieuwsgierigheid en hobby begon, nam al snel serieuze vormen aan. In 2016 werd de eigen brouwerij geopend, en inmiddels zijn bieren als Kon Minder, Abel’s Ale en Koudvuur (inter)nationaal verkrijgbaar en in de prijzen gevallen. Een jong, enthousiast team van 21 mensen is elke dag bezig om innovatieve bieren te ontwikkelen, vaak met veel hop of een leuke twist. Daarnaast is er een Proeflokaal waar je heerlijk kunt eten, aan het water kunt zitten en waar veel evenementen georganiseerd worden. Baxbier staat bekend om de liefde voor spelen en experimenteren, ons motto is niet voor niks: Seriously Playful.

Meer info

Blitz Brewing Co.

Vr
Za
Zo

Blitz Brewing Co. richt zich op het brouwen van modern craft beer, fruitbommen in de vorm van (New England) IPA's, maar ook ander vloeibaar geweld in de vorm van Pastry Stouts, Barley Wines, Fruited Sours en alles wat we verder nog willen maken.

Meer info

Breugem Bier

Vr
Za
Zo

Het Breugem verhaal is begonnen in 2009 door meesterbrouwer Patrick Breugem. Brouwer van het eerste uur. Brouwend sinds 2004 bij onder andere bij De Prael, De Molen, Het Veulen & De Zeven Deugden. De basis van ons merk komt voort Patricks positieve levensinstelling. Jaren terug had Patrick een ernstig ongeluk en lag hij enkele weken in coma. Maar hij vocht zich terug en ging doen waar hij echt blij van werd: bierbrouwen. Een ‘bijwerking’ van het ongeluk is dat Patrick rechtdoorzee en ongefilterd door het leven gaat. Hij benadert iedereen met dezelfde openheid en is een echte verbinder. In plaats van hem te labelen als ‘man met een makke’, omarmen wij zijn positieve blik en hebben hier juist zijn kracht van gemaakt. Het merk Breugem is gebouwd op die open levensinstelling.

Meer info

Brouwerij Dockum

Vr
Za
Zo

Bij Brouwerij Dockum brouwen ze op ambachtelijke wijze eigentijdse speciaalbieren, toegankelijk voor velen én bijzonder voor de liefhebber. Op zijn Fries: ‘gewoan spesjaal bier’. Deze brouwerij begon in 2017 onder de naam 'Brouwerij Kâld Kletske', maar vanaf medio 2018 wordt de naam Brouwerij Dockum gevoerd. Kâld Kletske is al sinds 2014 een bekende naam, dit bier is ontwikkeld en werd gebrouwen door Sytze Hoogstins (brouwerij de Hoge Stins). In augustus 2017 is Sytze Hoogstins helaas overleden. Ondanks het overlijden van de oprichter en hoofdbrouwer stopt het Kâld Kletske niet. Er wordt namelijk in Dokkum een geheel nieuwe brouwerij opgezet als eerbetoon aan Sytze Hoogstins. Naast traditionele bierstijlen zoals Bockbier, Blond, Weizen en Tripel, maakt Cuperus opkomende bierstijlen zoals Stout en het historische Gruitbier.

Meer info

De Blauwe IJsbeer

Vr
Za
Zo

Brouwerij De Blauwe IJsbeer brouwt zijn heerlijke bieren sinds 2012. Na de start vanuit Nieuwpoort (ZH) inmiddels neergestreken in Tilburg (NB). Met een breed assortiment aan bieren met aansprekende smaken en altijd vanuit een basis met tarwemout. Laat je verrassen door een heerlijke IJsbeer!

Brouwerij De Blauwe IJsbeer is opgericht in het jaar 2012. De oude brouwerstraditie van het schitterende, oude vestingstadje Nieuwpoort (Zuid-Holland) proberen zij in stand te houden. De Blauwe IJsbeer brouwt alleen verrassend mooie speciaalbieren met passie voor bier en smaak.
Meer info

Wasted Beers

Vr
Za
Zo

Wij brouwen circulair en sociaal speciaalbier. Ons bier wordt gebrouwen met reststromen brood door mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Cheers to a world without (social) waste

Meer info

Cerveja Letra

Vr
Za
Zo

Our history dates back to student life where in 2013, still in an academic environment, we presented LETRA Brewery. The desire of innovating and raise the value of beer in Portugal made us enter the world of beer culture with products where creativity and tradition merge perfectly. As a result of scientific research, Filipe Macieira and Francisco Pereira founded the brewery, assuming a pedagogical aspect of associating each style of beer with a letter of the alphabet, thus teaching consumers to distinguish the technical names of the various types of beer. LETRA has already been present at the biggest craft beer festivals in Europe, such as MBCC, Brewskival, Barcelona Beer Festival, Budapest Beer Week, Billie’s Craft Beer Fest, Artbeerfest, Whats Brewing among many others. Exports represent a part of the brand's sales, currently being present throughout Europe and with distributors currently representing the brand in countries such as Spain, Switzerland, Luxembourg, the Netherlands, Belgium, France, Denmark and Sweden.

Meer info

BlikBierenBar

Vr
Za
Zo

De Blikbierenbar is aanwezig op elke editie van Mout Bierfestival. Hier kunnen de meest uiteenlopende blikbieren besteld worden van brouwerijen die niet aanwezig zijn op het festival.

Mikkeller

Vr
Za
Zo

Mikkeller is een Deense bierbrouwerij, opgericht door de jeugdvrienden Mikkel Borg Bjergsø en Kristian Keller in Kopenhagen. Zij begonnen met wat scheikundige experimenten met hop, gist en mout in hun eigen keuken, en na veel uitproberen creëerden zij uiteindelijk hun eigen bier, geïnspireerd op hoppige bieren van Amerikaanse micro-brouwerijen. Tegenwoordig staat Mikkeller bekend om hun breed assortiment aan stijlen en smaakcombinaties, waarbij oeroude bierbrouwtechnieken worden gecombineerd met innovatieve smaaktoevoegingen en fermentatieprocessen.

Meer info

Brouwerij Grits

Vr
Za
Zo

Opgericht in 2019 door 2 vrienden (Ernst & Niels) vanuit hun gedeelde passie voor heerlijk, simpel bier. Bier zonder fratsen, maar met een smaakbeleving waar je u tegen zegt. Een mooi assortiment van heerlijke bieren in de bekende Belgische stijlen.

Meer info

Overtone Brewing Co

Vr
Za
Zo

Overtone produceert hop-forward ambachtelijke bieren met de nadruk op kwaliteit en smaak. We zijn gespecialiseerd in IPA's in New England-stijl, maar zijn niet verlegen in het brouwen van zwaar fruitige zuren en decadente stouts.

Meer info

Lagunitas

Vr
Za
Zo

Lagunitas begon met brouwen in 1993 in het noorden van Californië en brouwt sindsdien innovatieve hopbieren. De Amerikaanse brouwerij is de op vier na grootste brouwer van speciaalbier in de VS, en verovert sinds 2015 de wereld door ook buiten de States brouwoperaties uit te gaan voeren. Drink de wereldbekende Lagunitas IPA of proef een van hun meer experimentele bieren.

Meer info

Rebrew

Vr
Za
Zo

Rebrew is een Oekraïense brouwerij uit Kiev. Ondanks de oorlog zijn zij doorgegaan met bierbrouwen en zijn zij aanwezig op verschillende bierfestivals.

Oriel

Vr
Za
Zo

Oriel Beer is a Romanian, independent brewery, fully operated only by the two founders, brewing small-scale batches of Belgian style beers from refreshing blonds, barrel aged quadrupels or mixed fermentation beers. Each creation is carefully designed, brewed, bottled, labeled and sealed with wax by hand. In consideration of their work, in 2018, Oriel Beer received the title of The 5th New Brewer in the world, Best Brewer in Romania and Best Beer from Rate Beer Awards, entering also top breweries on Untappd. Winning Gold medals at International Competitions from Germany, United Kingdom and Spain (Meininger’s International Craft Beer Award 2019, European Beer Challenge – London – 2019, Barcelona Beer Challenge – 2020, Frankfurt International Trophy – 2020), urged the brewers to continue to innovate in brewing exceptional beers.

Muziek

Muziekje erbij? Op Mout Bierfestival hoor je de meest swingende boogie, ska, bluegrass en rockabilly. Geniet van een kleurrijke line-up om van te genieten. Het podium wordt op zondag zelfs gevuld met lokaal talent in samenwerking met Bibelot.

Daarnaast verzorgt de Platenbus een muzikaal programma op vinyl. Om rustig naar te luisteren, op de achtergrond tijdens het borrelen, of om de heupen los te gooien op de beste dansbare hits van toen en nu. Vanuit een oude brandweerwagen draaien ze de allerbeste nummers, van blues tot country, reggae, jazz, tango, je kan het zo gek niet bedenken of het wordt gedraaid. De Platenbus weet dat swing en relaxt samengaan.

  • Vrijdag
  • Zaterdag
  • Zondag
vr19:45 - 20:45

Tornado Beat!

Rhythm 'n Blues / Boogie / Rockabilly

Tornado Beat! werd in 2019 opgericht en is sterk beïnvloed door muziek uit de jaren ’50 en ’60. Ze spelen louter eigen werk: rauwe Rhythm ’n Blues, authentieke Boogie, opzwepende Rock-a-Billy en een enkele soulvolle ballad. In 2021 stonden twee tracks op The Young Breed (Lover & Don’t Take It Too Far, WILD-records) en de eerste officiële vinyl singel wordt zomer 2022 op hetzelfde fraaie Amerikaanse WILD-records label verwacht.

Meer info
vr22:00 - 23:00

Doctor Velvet

Rhythm 'n Blues / Rock 'n Roll

Doctor Velvet bracht begin maart hun debuutsingle “Put the Hurt on Me” uit via het nieuwe Amsterdamse platenlabel Wap Shoo Wap. Deze 5 jonge mannen hebben met de looks en energie uit Rock ’n Roll, de Soul van Rhytm ’n Blues en de touch van hun eigen composities een uniek geluid gecreëerd in Nederland.

Meer info
za16:15 - 16:45 za17:00 - 17:30

Dee's Honeytones

Rhythm 'n Blues

Dee’s Honeytones is geboren uit Rhythm ’n Blues, opgegroeid met Rockabilly en uitgegroeid tot een Jumpblues-kwartet. Invloeden zijn de zwarte kant van begin jaren vijftig Rhythm ’n Blues en Rockabilly van artiesten zoals Etta James, Elmore James, T-Bone Walker en Wynonie Harris.

Meer info
za20:30 - 21:30

Little Hat

Blues

Met Little Hat bewijzen een twintiger, dertiger en een (net) zeventiger dat blues geen generatiekloof kent. Hun debuutalbum Wine, Whiskey & Wimmen, vrij naar blueszanger, mondharmonicaspeler Papa Lightfoot, gaat ongetwijfeld het nodige stof doen opwaaien.

Meer info
za22:00 - 23:00

44 Shakedown

Rhythm 'n Blues

44 Shakedown staat garant voor authentieke jaren 40 en 50 Rhythm ’n Blues en Jump Blues: de energieke Rock ’n Roll die roadhouses en juke joints op zijn kop zette, lang voordat Elvis met dit soort muziek de wereld veroverde.

Meer info
zo15:00 - 15:30

Celeste Liberty (Bibelot)

Folk / Country

Celeste Liberty haalt haar inspiratie uit de singer-songwriter-, folk- en country scène. Artiesten die haar erg inspireren zijn o.a. Taylor Swift, Ed Sheeran, Gabriëlle Aplin, Nina Nesbitt, Angus and Julia Stone, maar ook artiesten als Bob Dylan en James Taylor.

zo16:30 - 17:00 zo17:15 - 17:45

Dry Riverbed Trio (Bibelot)

Rockabilly / Country / Blues

Dry Riverbed Trio uit Dordrecht brengt een krachtige mix van Rockabilly, Country en Blues, die je terugbrengt naar het midden van de 20e eeuw. De band rondom Dusty Ciggaar blijft hun fans verbazen met hun virtuositeit die ze gebruiken om door hun shows te denderen. De bandleden zijn wel is waar jong, maar aan ervaring ontbreekt het ze niet.

Meer info
zo18:45 - 19:15 zo19:30 - 20:00

Hendrikse (Bibelot)

Blues

De uit Dordrecht afkomstige Rob Hendrikse is een veelzijdig artiest. Hij staat ook bekend als Fixxxman, is grafisch kunstenaar, ontwerpt logo’s en maakt schilderijen, is daarnaast schrijver en muzikant en frontman van de band Hendrikse, waarmee hij Blues brengt, waarbij invloeden van Country en Symfonische Rock duidelijk aanwezig zijn.

Workshops

Tijdens Mout Bierfestival kun je deelnemen aan een van de vele bierworkshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Hij heeft maar liefst zeven verschillende workshops ontwikkeld waarbij de smaken van verschillende bieren worden gekoppeld aan de kenmerken van allerlei soorten eten; van barbecue en burgers tot aparte kaasjes of zelfs volledig vegetarische opties! 

Bier en Barbecue
In deze workshop word je meegenomen op een reis langs allerlei barbecue-gerechten waarbij vier verschillende bieren worden geproefd. De barbecue is veel meer dan alleen vlees, en dat zal je ontdekken in deze workshop. Een aantal gerechten zijn afkomstig uit het boek Bier en Barbecue en alle smaakcombinaties worden uitgebreid toegelicht door Arvid Bergström. 

Bier en Kaas
Dat kaas en bier een goede combinatie is, is voor veel mensen al wel bekend. Maar welke kaasjes passen nou specifiek bij welke bieren en waarom? Dat leer je in deze workshop. Proef hoe verschillende elementen van kazen de kenmerken van speciaalbieren aanvullen en elkaar versterken. 

Bier en Kaas EXTRA
Voor de liefhebbers van intensere kazen en voor mensen die al wat bekend zijn met de standaard bier-kaas combinaties. Laat Arvid je omverblazen met intense smaakexplosies waarbij jouw kennis over bier en kaas naar een nieuw niveau wordt getild.

Bier en Lekkers
Bier gecombineerd met allerlei soorten heerlijke hapjes. Van zoet tot hartig, een heleboel lekkers passeert de revue. Bier en lekkere hapjes zijn altijd goed te combineren, maar in deze workshop ontdek je nieuwe combinaties waar je nog niet zelf aan had gedacht.

Bier en Burger
Een klassieke combinatie: bier en hamburgers. Leer meer over de smaken van de burger en de aanvullingen van verschillende bierstijlen. Bij deze workshop worden hamburgers als verschillende kleine hapjes geproefd en wordt maar eenmaal per festival gegeven.

Bierstijlen
In deze workshop worden in verschillende ronden verschillende biersoorten geproefd. Je krijgt uitleg en proeft de uiteenlopende kenmerken van de biersoorten. Leer meer over de smaak van speciaalbier. Ook deze workshop wordt maar eenmaal per festival gegeven.

Eten

Bij speciaalbier drinken hoort natuurlijk ook goed eten. Op Mout Bierfestival kun je genieten van lunch en diner, tjokvolle borrelplanken en zelfs BBQ-pakketten. Om van te watertanden!

Om te delen
Bij borrelen horen natuurlijk borrelsnacks. Op Mout Bierfestival kun je de lekkerste borrelhappen bestellen om te delen of om zelf op te peuzelen. Van een klassieke schaal bitterballen met Franse mosterd tot borrelnootjes of olijven. Ook kan een echte borrelplank natuurlijk niet ontbreken. Een snackplank vol met vlees en kaas-lekkernijen, of een vegetarische variant met kaas, groenten en dipsausjes. 

Grote honger
Aan de grote eters is natuurlijk ook gedacht. Een goede bodem kan namelijk niet ontbreken bij het aanbreken van het avondprogramma. Van friet stoofvlees tot gegrilde kip, hotdogs of een vegetarische bietenburger, voor ieder is er wat wils. Voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid om een bbq-pakket aan te schaffen (vlees of vega) om zelf te grillen op een van de aanwezige barbecues of grillplaten. Hoe vet is dat?

Sponsoren