HET GEZELLIGSTE FESTIVAL VAN DORDRECHT KEERT VRIJDAG 28 EN ZATERDAG 29 JULI TERUG NAAR WANTIJPARK
Met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, de beste muziek van de laatste decennia en allerlei activiteiten verandert het Wantijpark in een ontdekkingsreis naar culinaire, speelse en muzikale verrassingen. Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar.
Dit jaar keren we in volle glorie terug naar het Wantijpark. We trakteren bezoekers op meer speciaalbieren van diverse (internationale) brouwerijen, foodtrucks, muziek, speelplezier én heel veel gezelligheid. Het belooft een editie te worden als nooit tevoren.
Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap met daarnaast allerlei specials in het assortiment. Met ruim 200 speciaalbieren is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen! Bezoekers kunnen zelf hun favoriete bier halen bij de aanwezige brouwers. Liever bier uit blik? Bij de speciale blikbierenbar kan je terecht voor ontelbaar veel soorten bijzondere bieren uit blik. Al benieuwd naar de aanwezige brouwerijen en de bierlijst? Je checkt ze hieronder!
Muziek
Muziekje erbij? Op Mout Bierfestival geniet je van de meest swingende muziek van de laatste decennia. Geniet van de 70’s en 80’s hits gedraaid met het vinyl van de Platenbus. Gloednieuw is de Rewind-stage voor het nieuwere werk uit de jaren ’90 en ’00. Voor ieder wat wils dus! Overdag proost je met een biertje op relaxte hitjes, ’s avonds gooien we het tempo omhoog en de dansvloer open. Bonus: van dansen krijg je dorst!
Spelen
Je hoeft je niet te vervelen! Tussen de bierbedrijven door is er namelijk van alles te beleven. Aan vermaak geen gebrek! Voor jong en oud is er de hele dag genoeg te doen op Mout. Tijdens onze populaire workshops ontdek je nieuwe smaakcombinaties van biersoorten met eten – interessant voor zowel nieuwsgierige liefhebbers als hardcore beergeeks. De sportievelingen leven zich uit op de sjoelbak, arcade gamekast, flipperkast en op de tafeltennistafel bij de gloednieuwe Oedipus-stage. En ja, ook van spelen krijg je dorst! Ontdek het festivalterrein en laat je meevoeren op een ontdekkingsreis vol culinaire, muzikale en speelse verrassingen. Beleef het Mout Bierfestival!
Foodtrucks
IPA’tjes vullen geen gaatjes, aan lekker eten is dus ook gedacht! Van de lekkere trek, lunch en diner tot de beste vega-maaltijden; met liefde bereiden de aanwezige foodtrucks de smakelijkste happen voor je. Op elk moment van de dag kun je jezelf en je vrienden trakteren op de beste hapjes en maaltijden. In het programmaboekje van dit jaar adviseren we bovendien bepaalde maaltijden bij de verschillende bieren. Zo creëer je de perfecte smaakcombinaties. Het aanbod aan eten en foodtrucks is ruimer en gevarieerder dan voorheen. Om van te watertanden!
Openingstijden
Vrijdag 28 juli: 16:00 – 23:59
Zaterdag 29 juli: 13:00 – 23:59
Tickets

De Brouwerijen op Mout
Voor ieder wat wils – van de mooiste specialiteiten tot gewoon lekker pils. De brouwerijen worden vanuit alle windstreken des lands ingevlogen, maar beperken zich niet tot de grenzen van het Hollandse. Zo verwelkomen we naast het Deense Mikkeller dit jaar de goedaardige demon Didko uit de Oekraïense hoofdstad Kyiv. Slava Ukraini!
De Blauwe IJsbeer
Brouwerij De Blauwe IJsbeer brouwt zijn heerlijke bieren sinds 2012. Na de start vanuit Nieuwpoort (ZH) inmiddels neergestreken in Tilburg (NB). Met een breed assortiment aan bieren met aansprekende smaken en altijd vanuit een basis met tarwemout. Na een intensieve periode van brouwen en proberen, vonden ze het recept van de Weijsbeer en dat smaakte naar meer.
|
X-Brewing
X-Brewing is een brouwerij uit Katwijk aan Zee en kenmerkt zich door graag buiten de lijntjes te kleuren. UItgebalanceerde bieren die als allemansvriend bestempeld kunnen worden vind je niet terug in hun assortiment. Nee, ongehinderd door geboden over bieren en stijlen brouwen zij over de top en uit balans.
Brouwerij Hootch
De bieren van Hootch zijn gebrouwen door en voor echte bierliefhebbers. Sinds 2021 zijn we in het bezit van onze eigen brouwerij. Daar brouwen we elke week zo'n 500 liter bier. De uitdaging zit hem in het brouwen van de meest uiteenlopende soorten. Denk aan: Sours, pastry stouts, infused bieren of dikke hop-forward bieren. Naast ons kleine vaste assortiment, experimenteren we er op los!
Two Chefs Brewing
Het Two Chefs Brewing avontuur begon in 2013. Opgericht door de twee buddy’s Sanne Slijper en Martijn Disseldorp. Twee voormalige chefs die hun kookpitten inwisselden voor brouwketels. Twee man sterk, één droom: hun huis vullen met homemade, funky bieren. Sindsdien is die hobby uitgegroeid tot een serieus biermerk. En daar hoort een professionele brouwerij in Amsterdam bwaar bijna een half miljoen liter bier per jaar wordt gebrouwen. Bij Two Chefs zien ze het brouwen van bier hetzelfde als het bereiden van een gerecht: Het moet hoog op smaak zijn, perfect in balans en de presentatie moet mooi zijn!
Mikkeller
Al doende leert men. Dat is wat voormalig wiskundeleraar Mikkel Borg Bjergsø moet hebben gedacht toen hij zijn lesboeken aan de wilgen hing. Het brouwen van (craft)bier is vaak een kwestie van de juiste (hoeveelheden) ingrediënten én timing. En reken er maar op dat hem dat goed is afgegaan, want anno 2023 is Mikkeller een wereldwijd gerenommeerde brouwer.
Gallivant Brewery
Gallivant staat voor een levenswijze: trots, impulsief, met de borst vooruit. Flaneren is hun watermerk, en dat is terug te zien aan de bieren in hun assortiment. Denk aan de Jolly Yankee Juice, DIsco Dipa en de Wingman Tripel. Mocht je er zelf soms moeite mee hebben, dan helpen hun brouwsels je wel om met de borst vooruit op de tafels te klimmen.
Oedipus
Veel over de bieren van Oedipus hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen, want hun reputatie onder bierfanatici is ongeëvenaard. Wat je wellicht nog niet wist, is dat ze ook muziek een warm hart toedragen (Radio Oedipus) en dat ze veel waarde hechten aan het creëren van een bijzondere ervaring op hun website (tip!). Maar alles is ontstaan vanuit een passie voor bier. En dat proef je terug.
Didko Brewery
Didko komt rechtstreeks uit de Oekraïense mythologie - een goedaardige en geestige demon die je dingen laat doen die je normaal gesproken niet zo snel zou doen. Wij snappen wel waar die naam vandaan komt, want na het proeven van enkele Didko's.. Nouja, laten we daar maar niet te veel over uitweiden. We waren zeer te spreken over de smaak van de eerste paar Didko's die de revue passeerden en van de rest weten we het eigenlijk niet meer. Ook voor ons is er dus nog genoeg over deze brouwers te ontdekken!
Frontaal Brewing Company
Frontaal brouwt bieren die jullie inspireren, prikkelen en uitdagen om eens wat anders te drinken. Er zijn zoveel smaken en variaties te ontdekken en daarom brouwen zij jaarlijks meer dan 48 unieke specials en 12 barrel aged bieren. Frontaal denkt vanuit het principe “Fuck the status quo” en ze doen geen enkele concessie in kwaliteit. In hun brouwerij wordt er geen middelmatig bier gebrouwen. Frontaal denkt vrijuit en ze laten hun creativiteit tot bloei komen.
BlikBierenBar
De Blikbierenbar is aanwezig op elke editie van Mout Bierfestival. Hier kunnen de meest uiteenlopende blikbieren besteld worden van brouwerijen die niet aanwezig zijn op het festival.

Muziek op Mout
Naast de welbekende Platenbus die voorziet in pareltjes uit alle hoeken en jaren om lekker achterover op te leunen, nemen we dit jaar ook onze vrienden van Rewind mee. Naarmate de dag vordert, wordt het steeds moeilijker om stil te zitten. Als er één organisatie is die hier met goede platen op weet in te spelen, dan is het Rewind. Zo is er ook voor het oor genoeg om van te genieten.

Workshops
Tijdens Mout Bierfestival kun je deelnemen aan een van de vele bierworkshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Hij heeft maar liefst zes verschillende workshops ontwikkeld waarbij de smaken van verschillende bieren worden gekoppeld aan de kenmerken van allerlei soorten eten; van barbecue en kaas tot aan speciale (en ambachtelijke) borrelhappen. Nieuw dit jaar zijn de uitgebreide workshops waar je alles kunt leren over de verschillende bierstijlen, of zelfs een foodpairingmasterclass 2.0. Al nieuwsgierig? Check het hieronder!
Haal je tickets hier. Let op, om deel te mogen nemen aan (een van de) proeverijen, dien je in het bezit te zijn van een festival ticket.

In deze workshop word je meegenomen op een reis langs allerlei barbecue-gerechten waarbij vier verschillende bieren worden geproefd
De barbecue is veel meer dan alleen vlees, en dat zal je ontdekken in deze workshop. Een aantal gerechten zijn afkomstig uit het boek Bier en Barbecue en alle smaakcombinaties worden uitgebreid toegelicht door Arvid Bergström.

Dat kaas en bier een goede combinatie is, is voor veel mensen al wel bekend. Maar welke kaasjes passen nou specifiek bij welke bieren en waarom?
Dat leer je in deze workshop. Proef hoe verschillende elementen van kazen de kenmerken van speciaalbieren aanvullen en elkaar versterken.

Dit is een uitgebreide biermasterclass van 1,5 uur dat maar 1x per festival gegeven wordt.
Je proeft tenminste zes bieren in verschillende ronden met bijpassende hapjes. Arvid neemt je mee op een smakelijk avontuur met meerdere bieren en gerechten. Vegetarisch is ook mogelijk! Geef dit aan per mail.

In een aantal ronden proef je bier met bijpassende (vegetarische) borrelhapjes in combinatie met bier.
Denk aan een Forel- of paddenstoelen-burger, borrelballen met saus of chocoladetaart. Sommige combinaties zijn nu al de favoriet van de proevers. Misschien proef je ook wel de huisgemaakte bierazijn met daarnaast andere hartige en zoete dingen. Vega is ook mogelijk.

In drie ronden proef je steeds twee bierstijlen naast elkaar.
Ontdek de verschillende bierstijlen door te proeven. Je krijgt uitleg en leert daadwerkelijk het verschil tussen de bierstijlen. Een zeer leuke en interessante workshop. Wie weet word jij de volgende biersommelier…