De gezelligste biertuin van Tilburg keert van donderdag 26 mei t/m zondag 29 mei terug naar het Spoorpark

Met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, livemuziek en allerlei activiteiten verandert het Spoorpark in een walhalla voor de levensgenieter. Tickets zijn nu verkrijgbaar

Dit jaar keren we in volle glorie terug naar het Spoorpark. Bezoekers worden getrakteerd op meer dan 200 verschillende speciaalbieren van diverse (internationale) brouwerijen, livemuziek, lekker eten én heel veel gezelligheid. Het belooft een editie te worden als nooit tevoren.

Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap met daarnaast allerlei specials in het assortiment. Met ruim 200 speciaalbieren is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen! Bezoekers kunnen zelf hun favoriete bier halen bij de aanwezige brouwers. Liever bier uit blik? Bij de speciale blikbierenbar kan je terecht voor ontelbaar veel soorten bijzondere bieren uit blik. Al benieuwd naar de aanwezige brouwerijen en de bierlijst? Nog even geduld, we maken het later bekend! Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeller & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs kunt ontdekken van Untappd. De complete brouwerslijst maken we snel bekend!

Muziek
Muziekje erbij? Verwacht een breed programma met de beste boogie, rockabilly en funk. In samenwerking met Poppodium 013 wordt zelfs het podium gevuld met lokale helden. Daarnaast draait de Platenbus het gehele weekend een iconisch muziekprogramma waarbij het verleden en heden samensmelten op de klanken van vinyl. Het volledige muziekprogramma vind je onderaan de pagina!

Activiteiten
Tussen de bierbedrijven door is er van alles te beleven zoals onze populaire workshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Interessant voor zowel nieuwsgierige liefhebbers als hardcore beergeeks. Tickets voor de workshop met internationaal biersommelier Arvid Bergström zijn verkrijgbaar voor kaartkopers van Mout en zullen in aanloop naar het festival een mail hierover krijgen.

Eten
IPA’tjes vullen geen gaatjes. We hebben lekker eten voor de vega’s en de vleeseters voor de lekkere trek – van lunch en diner tot tjokvolle borrelplank. Om van te watertanden!

Openingstijden
Donderdag 26 mei 13:00 – 23:00
Vrijdag 27 mei: 13:00 – 23:59
Zaterdag 28 mei: 13:00 – 23:59
Zondag 29 mei: 13:00 – 21:00

Impressie

Tickets

Early beer:
* €7,50
Reguliere ticket:
* €9,50
* Excl. €1,50 servicekosten. Incl. €2,00 borg.

Bier

Met meer dan 200 verschillende bieren op het menu van diverse aanwezige brouwerijen, is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen. Ook dit jaar is onze Blikbierenbar aanwezig, waar een bijzondere selectie van bieren uit alle windstreken voor je is geselecteerd. Soms komt een brouwer, soms enkel de bieren.

Bekijk hier de complete brouwerslijst

Blitz Brewing Co.

Do
Vr
Za
Zo

Blitz Brewing Co. richt zich op het brouwen van modern craft beer, fruitbommen in de vorm van (New England) IPA's, maar ook ander vloeibaar geweld in de vorm van Pastry Stouts, Barley Wines, Fruited Sours en alles wat we verder nog willen maken.

Meer info

Brouwerij De Man

Do
Vr
Za
Zo

Brouwerij de Man is een micro brouwerij uit het mooie Tilburg. Twee idioten die elkaar al kennen sinds de middelbare school namen 1,5 jaar geleden in sprong in het diepe en begonnen een brouwerij. Ze maken alleen maar sterke bieren (8% of hoger) voor sterke verhalen 🍻. Tom en Kiki zijn de man en de vrouw achter de brouwerij, zij stoppen hun hele persoonlijkheid in hun bieren. Zo zijn de bieren net eventjes anders dan je gewend bent en zijn het zeker geen standaard smaken die je erin terug vindt! Op hun etiketten staan meerdere ‘easter eggs’, want humor is belangrijk voor ze! "We zijn echt twee idioten die gek zijn van speciaalbier! Toen we onze brouwerij begonnen wilden we niet alleen lekker bier maken, maar ook leuk bier. Cheers!

Meer info

Brouwerij Dockum

Do
Vr
Za
Zo

Bij Brouwerij Dockum brouwen ze op ambachtelijke wijze eigentijdse speciaalbieren, toegankelijk voor velen én bijzonder voor de liefhebber. Op zijn Fries: ‘gewoan spesjaal bier’. Deze brouwerij begon in 2017 onder de naam 'Brouwerij Kâld Kletske', maar vanaf medio 2018 wordt de naam Brouwerij Dockum gevoerd. Kâld Kletske is al sinds 2014 een bekende naam, dit bier is ontwikkeld en werd gebrouwen door Sytze Hoogstins (brouwerij de Hoge Stins). In augustus 2017 is Sytze Hoogstins helaas overleden. Ondanks het overlijden van de oprichter en hoofdbrouwer stopt het Kâld Kletske niet. Er wordt namelijk in Dokkum een geheel nieuwe brouwerij opgezet als eerbetoon aan Sytze Hoogstins. Naast traditionele bierstijlen zoals Bockbier, Blond, Weizen en Tripel, maakt Cuperus opkomende bierstijlen zoals Stout en het historische Gruitbier.

Meer info

Brouwerij Nicolaas

Do
Vr
Za
Zo

Brouwerij Nicolaas is een micro brouwerij gevestigd in de gemeente Goirle. 11 vrienden hebben samen het initiatief genomen om een micro brouwerij te starten, waarbij ze nadrukkelijk de connectie willen leggen met de Goirlese historie en een regionaal karakter willen uitdragen. Allen zijn geboren en getogen Goirlenaren. Allemaal hebben ze een passie voor bier (op welke manier dan ook) en op basis van die passie wilden ze een eigen micro brouwerij starten. Het bier wordt gebrouwen op een bijzondere locatie met een bijzonder pretttige smaak. Verwacht blond bier, tripels, IPA's en bokbieren.

Meer info

De Blauwe IJsbeer

Do
Vr
Za
Zo

Brouwerij De Blauwe IJsbeer brouwt zijn heerlijke bieren sinds 2012. Na de start vanuit Nieuwpoort (ZH) inmiddels neergestreken in Tilburg (NB). Met een breed assortiment aan bieren met aansprekende smaken en altijd vanuit een basis met tarwemout. Laat je verrassen door een heerlijke IJsbeer!

Brouwerij De Blauwe IJsbeer is opgericht in het jaar 2012. De oude brouwerstraditie van het schitterende, oude vestingstadje Nieuwpoort (Zuid-Holland) proberen zij in stand te houden. De Blauwe IJsbeer brouwt alleen verrassend mooie speciaalbieren met passie voor bier en smaak.
Meer info

Hooglander Bier

Do
Vr
Za
Zo

Hooglander Bier is een bierbrouwerij in het Brabantse Aarle-Rixtel. De brouwerij is in 2015 opgericht. Het motto van de brouwerij is geen “Geen dertien in een krat pils” bier te brouwen. Ze gaan vooral voor bier dat gebrouwen is met krachtige aromatische hoppen en hoogwaardige mouten. Dit alles op een natuurlijke en ambachtelijke wijze. Grootgebracht in de brouwerij en klaar om de ‘weide’ wereld in te trekken. Een kudde op een missie. Uitgezonden naar de verre uithoeken van het land om het bierlandschap te verrijken, Hooglander zet de hoeven in het zand!

Meer info

KraftBier

Do
Vr
Za
Zo

Bierbrouwerij KraftBier, gevestigd in een schitterend en statig bankgebouw, doet Tilburgs bierambacht herleven. Bier brouwen en drinken was nog nooit zo populair, en voor échte Tilburgse gezelligheid is KraftBier onmisbaar. Ze brengen Brabantse gezelligheid naar je toe. Bierliefhebbers pur sang, maar nog meer van het leven. Stilstaan bij mooie momenten en genieten met een goed blik bier in je hand!

Meer info

Rock City

Do
Vr
Za
Zo

Bier is avontuur: ontdekken met lef en smaakvol genieten. Niet door kaders, maar door vrijheid ontstaan verrassende smaakmakers. We zien de tradities, maar breken met de kaders. Zo brouwde onze eigenzinnige brouwer Koen op een dag een eigenzinnig bier: Rock City was geboren! Het leven is te mooi om saai bier te drinken. Ontdek nieuwe smaken. De bieren van Rock City zijn er voor hen die buiten de gebaande paden durven gaan. Voor bewonderaars van smaak. En voor hen die zichzelf uitdagen om bier maximaal te ervaren. Rock City neemt je mee op een verrassend smaakvol avontuur!

Meer info

Two Chefs Brewing

Do
Vr
Za
Zo

Het Two Chefs Brewing avontuur begon in 2013. Opgericht door de twee buddy’s Sanne Slijper en Martijn Disseldorp. Twee voormalige chefs die hun kookpitten inwisselden voor brouwketels. Twee man sterk, één droom: hun huis vullen met homemade, funky bieren. Sindsdien is die hobby uitgegroeid tot een serieus biermerk. En daar hoort een professionele brouwerij in Amsterdam bwaar bijna een half miljoen liter bier per jaar wordt gebrouwen. Bij Two Chefs zien ze het brouwen van bier hetzelfde als het bereiden van een gerecht: Het moet hoog op smaak zijn, perfect in balans en de presentatie moet mooi zijn!

Meer info

Browar Nepomucen

Vr
Za
Zo

Browar Nepomucen is afkomstig uit het Poolse Szkaradowo.

Meer info

Maltgarden

Vr
Za
Zo

De Brouwerij Maltgarden is afkomstig uit het Poolse Kolobrzeg.

Meer info

Mikkeller

Do
Vr
Za
Zo

Mikkeller is een Deense bierbrouwerij, opgericht door de jeugdvrienden Mikkel Borg Bjergsø en Kristian Keller in Kopenhagen. Zij begonnen met wat scheikundige experimenten met hop, gist en mout in hun eigen keuken, en na veel uitproberen creëerden zij uiteindelijk hun eigen bier, geïnspireerd op hoppige bieren van Amerikaanse micro-brouwerijen. Tegenwoordig staat Mikkeller bekend om hun breed assortiment aan stijlen en smaakcombinaties, waarbij oeroude bierbrouwtechnieken worden gecombineerd met innovatieve smaaktoevoegingen en fermentatieprocessen.

Meer info

Lagunitas

Do
Vr
Za
Zo

Lagunitas begon met brouwen in 1993 in het noorden van Californië en brouwt sindsdien innovatieve hopbieren. De Amerikaanse brouwerij is de op vier na grootste brouwer van speciaalbier in de VS, en verovert sinds 2015 de wereld door ook buiten de States brouwoperaties uit te gaan voeren. Drink de wereldbekende Lagunitas IPA of proef een van hun meer experimentele bieren.

Meer info

BlikBierenBar

Do
Vr
Za
Zo

De Blikbierenbar is aanwezig op elke editie van Mout Bierfestival. Hier kunnen de meest uiteenlopende blikbieren besteld worden van brouwerijen die niet aanwezig zijn op het festival.

Muziek

Muziekje erbij? Op Mout Bierfestival hoor je de meest swingende boogie, ska, bluegrass en rockabilly. Geniet van een kleurrijke line-up om van te genieten. Op zaterdag wordt het podium gevuld met lokale helden in samenwerking met Poppodium 013!

Daarnaast verzorgt de Platenbus een muzikaal programma op vinyl. Om rustig naar te luisteren, op de achtergrond tijdens het borrelen, of om de heupen los te gooien op de beste dansbare hits van toen en nu. Vanuit een oude brandweerwagen draaien ze de allerbeste nummers, van blues tot country, reggae, jazz, tango, je kan het zo gek niet bedenken of het wordt gedraaid. De Platenbus weet dat swing en relaxt samengaan.

  • Donderdag
  • Vrijdag
  • Zaterdag
  • Zondag
do19:30-20:00 do20:15-20:45

Cowpokes

The Cowpokes spelen Bluegrass en Folk op de ouderwetse manier.

Geen gebeuk op akoestische instrumenten zoals je tegenwoordig vaak ziet, maar het échte, vingervlugge banjo-, gitaar- en mandolinewerk, met meerstemmige zang. Heerlijke muziek door een oergezellige band.

do21:45-22:15 do22:30-23:00

Hillsback Brassband

Met keihard kopergeweld en vlijmscherpe percussie brengt de Hillsback Brassband een show die lang zal blijven hangen!

Na een uit de hand gelopen afstudeerconcert aan het Utrecht Conservatorium gaat het avontuur voor deze mannen en vrouw verder: met traditionele New Orleans jazz als eerste gedachtegoed moderne hiphop-, dance-, en jazzplaten bewerken en verbrassen! Van straatoptredens tot grote festivals, elk optreden eindigt in een onvergetelijke energie-explosie! Hillsback Brassband: feest, uit je dak gaan en dansen. Veel dansen.

vr19:30-20:00 vr20:15-20:45

Skippabeat

De Bredase ska band Skippabeat is inmiddels een begrip in Breda en ver daarbuiten.

Skippabeat zorgt met haar topmuzikanten voor een allround ska show! Met hun “rocksteadyreggaepunkwhateverska” vliegt het alle kanten uit. Stil staan is er bij deze band niet bij. Aan de strakke blazerssectie, de heerlijk pompende bas, de chops en zoveel meer van de gitaar, de strakke drums en percussie hoor je duidelijk dat de muziek door hun aderen stroomt.

vr21:45-22:15 vr22:30-23:00

Balkanova Orchestra

Balkanova Orchestra; springen op balkan beats.

Balkanova Orchestra is een achtkoppige band, die het publiek in korte tijd kan opjutten tot een hossende massa. Naast eigen werk spelen ze ook traditionele gipsymuziek en maken hun eigen balkanversies van bekende hits van bijv. Nirvana of Katy Perry.

za16:15-16:45 za17:00-17:30

Jeroen Kant (Poppodium 013)

Jeroen Kant is een eigenzinnige en grillige zanger/gitarist/liedjessmid.

Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd. Een oeuvre dat zich uitstrekt van intieme kleinkunst-pareltjes tot aan stomende bluesgrooves. Zijn sound is rauw en organisch, authentiek, uitgesproken en eigen. De inspiratie haalt hij voornamelijk uit de rijke blues, roots en rock traditie.

za19:30-20:00 za20:15-20:45

Joost Wander (Poppodium 013)

Joost Wander is een opkomend singer-songwriter van Nederlandse bodem.

”Uptempo Nederpop gecombineerd met wereldmuziek”, omschrijft hij zelf. Met zijn eigen werk en zijn knallende covers speelt Joost, solo en met band, door heel Nederland.

In 2016 bracht hij zijn EP Losse Flodders uit. ’’Losse Flodders is dromerig, afwisselend, zonnig en een remedie tegen een pesthumeur’’, aldus Jaap Koper (Alternative FM). Daarna won hij op 26 augustus 2017 de publieksprijs van de Sena Grote Prijs van Rotterdam, maar sinds hij heeft getekend bij P&D Art & Artists gaat zijn carrière pas echt als een speer.

In juni 2018 bracht hij zijn nieuwe EP Scherp Schieten op feestelijke manier uit. Op deze EP staat onder andere de single ‘Geldmachine’ die hij in samenwerking met het Haarlemse rapduo Dos Hermanos heeft uitgebracht. Met deze singel won hij samen met Dos Hermanos de elevator pitch van 3FM DJ Kevin van Arnhem. Daarnaast staat het duet ‘2 stappen terug’ met de Belgische zangeres Kirstie Dialegria ook op de plaat.

Hij heeft al mogen openen voor Xander de Buisonjé op Spijkenisse live. In de zomer van 2019 heeft hij al op verschillende grote festivals het hoofdpodium mogen delen met namen als Bløf, Danny Vera, The Kik, Handsome Poets en Heavn.

za21:45-22:15 za22:30-23:00

Collectief Explosief

Deze 6 koppige formatie serveert een aanstekelijke cocktail van jazz, exotica en soul en laat de dansvloer ontploffen met rock n roll, funk en boogaloo.

Collectief Explosief laat je alle hoeken van de dansvloer zien en als je dacht stil te kunnen blijven staan, dan heb je het goed mis. Hoe harder jij meedoet, hoe harder zij voor je vlammen!

zo14:15-14:45 zo15:00-15:30

Is This Your Bike

Energieke Blues Folk

Is This Your Bike? is een blues folk band die het publiek elke keer weet op te zwepen met hun energieke act.

zo16:30-17:00 zo17:15-17:45

Platzak

Platzak uit Tilburg speelt eigen composities, ontstaan uit liefde voor de Europese volksmuziek

Na de oprichting in 2008 heeft Platzak verschillende vormen gekend, maar sinds 2019 spelen we in de huidige bezetting:
Max Swagemakers op viool, David Cornelissen op banjo en fluitjes, Robbie van Geel op contrabas en Wouter Horvers op gitaar.

zo19:00-20:00

The Ragtimers

The Ragtimers spelen een mix van Vintage Blues en Gipsy Jazz

Drie van de vier Ragtime Rumours heten als trio The Ragtimers en ze spelen old skool ragtime, gipsy jazz en rootsmuziek, gebracht met een rock ‘n roll attitude: Rag ‘n Roll!

Workshops

Tijdens Mout Bierfestival kun je deelnemen aan een van de vele bierworkshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Hij heeft maar liefst zeven verschillende workshops ontwikkeld waarbij de smaken van verschillende bieren worden gekoppeld aan de kenmerken van allerlei soorten eten; van barbecue en burgers tot aparte kaasjes of zelfs volledig vegetarische opties! 

Bier en Barbecue
In deze workshop word je meegenomen op een reis langs allerlei barbecue-gerechten waarbij vier verschillende bieren worden geproefd. De barbecue is veel meer dan alleen vlees, en dat zal je ontdekken in deze workshop. Een aantal gerechten zijn afkomstig uit het boek Bier en Barbecue en alle smaakcombinaties worden uitgebreid toegelicht door Arvid Bergström. 

Bier en Kaas
Dat kaas en bier een goede combinatie is, is voor veel mensen al wel bekend. Maar welke kaasjes passen nou specifiek bij welke bieren en waarom? Dat leer je in deze workshop. Proef hoe verschillende elementen van kazen de kenmerken van speciaalbieren aanvullen en elkaar versterken. 

Bier en Kaas EXTRA
Voor de liefhebbers van intensere kazen en voor mensen die al wat bekend zijn met de standaard bier-kaas combinaties. Laat Arvid je omverblazen met intense smaakexplosies waarbij jouw kennis over bier en kaas naar een nieuw niveau wordt getild.

Bier en Vega
In een aantal ronden worden verschillende vegetarische hapjes voorgeschoteld die goed samengaan met speciaalbieren. Denk dan niet alleen aan bijvoorbeeld een paddenstoelenbuger, maar ook de combinatie van bier met chocoladetaart, fruit, noten, en vegetarische kaas. 

Bier en Lekkers
Bier gecombineerd met allerlei soorten heerlijke hapjes. Van zoet tot hartig, allerlei soorten lekkers passeren de revue. Bier en lekkere hapjes zijn altijd goed te combineren, maar in deze workshop ontdek je nieuwe combinaties waar je nog niet zelf aan had gedacht. 

Bier en Burger
Een klassieke combinatie: bier en hamburgers. Leer meer over de smaken van de burger en de aanvullingen van verschillende bierstijlen. Deze workshop wordt maar eenmaal per festival gegeven, dus wees er op tijd bij. 

Bierstijlen
In deze workshop worden in verschillende ronden verschillende biersoorten geproefd. Je krijgt uitleg en proeft de uiteenlopende kenmerken van de biersoorten. Leer meer over de smaak van speciaalbier. Ook deze workshop wordt maar eenmaal per festival gegeven.

Eten

Bij speciaalbier drinken hoort natuurlijk ook goed eten. Op Mout Bierfestival kun je genieten van lunch en diner, tjokvolle borrelplanken en zelfs BBQ-pakketten. Om van te watertanden!

Om te delen
Bij borrelen horen natuurlijk borrelsnacks. Op Mout Bierfestival kun je de lekkerste borrelhappen bestellen om te delen of om zelf op te peuzelen. Van een klassieke schaal bitterballen met Franse mosterd tot borrelnootjes of olijven. Ook kan een echte borrelplank natuurlijk niet ontbreken. Een snackplank vol met vlees en kaas-lekkernijen, of een vegetarische variant met kaas, groenten en dipsausjes. 

Grote honger
Aan de grote eters is natuurlijk ook gedacht. Een goede bodem kan namelijk niet ontbreken bij het aanbreken van het avondprogramma. Van friet stoofvlees tot gegrilde kip, hotdogs of een vegetarische bietenburger, voor ieder is er wat wils. Voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid om een bbq-pakket aan te schaffen (vlees of vega) om zelf te grillen op een van de aanwezige barbecues of grillplaten. Hoe vet is dat?

Sponsoren