HET GEZELLIGSTE FESTIVAL VAN TILBURG KEERT VAN DONDERDAG 18 MEI T/M ZATERDAG 20 MEI TERUG NAAR HET SPOORPARK

Met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, de beste muziek van de laatste decennia en allerlei activiteiten verandert het Spoorpark in een ontdekkingsreis naar culinaire, speelse en muzikale verrassingen. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

Dit jaar keren we in volle glorie terug naar het Spoorpark. We trakteren bezoekers op meer speciaalbieren van diverse (internationale) brouwerijen, foodtrucks, muziek, speelplezier én heel veel gezelligheid. Het belooft een editie te worden als nooit tevoren.

Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap met daarnaast allerlei specials in het assortiment. Met ruim 200 speciaalbieren is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen! Bezoekers kunnen zelf hun favoriete bier halen bij de aanwezige brouwers. Liever bier uit blik? Bij de speciale blikbierenbar kan je terecht voor ontelbaar veel soorten bijzondere bieren uit blik. Al benieuwd naar de aanwezige brouwerijen en de bierlijst? Nog even geduld, deze maken we later bekend! Nieuw dit jaar zijn de jongens van Beerded op Mout, zij bereiden dit jaar biercocktails voor de waaghalzen. Die moet je geproefd hebben!  

Muziek
Muziekje erbij? Op Mout Bierfestival geniet je van de meest swingende muziek van de laatste decennia. Geniet van de 70’s en 80’s hits gedraaid met het vinyl van de Platenbus. Gloednieuw is de Rewind-stage voor het nieuwere werk uit de jaren ’90 en ’00. Voor ieder wat wils dus! Overdag proost je met een biertje op relaxte hitjes, ’s avonds gooien we het tempo omhoog en de dansvloer open. Bonus: van dansen krijg je dorst!

Spelen
Je hoeft je niet te vervelen! Tussen de bierbedrijven door is er namelijk van alles te beleven. Aan vermaak geen gebrek! Voor jong en oud is er de hele dag genoeg te doen op Mout. Tijdens onze populaire workshops ontdek je nieuwe smaakcombinaties van biersoorten met eten – interessant voor zowel nieuwsgierige liefhebbers als hardcore beergeeks. De sportievelingen leven zich uit op de sjoelbak, arcade gamekast, flipperkast en op de tafeltennistafel bij de gloednieuwe Oedipus-stage. En ja, ook van spelen krijg je dorst! Ontdek het festivalterrein en laat je meevoeren op een ontdekkingsreis vol culinaire, muzikale en speelse verrassingen. Beleef het Mout Bierfestival!

Foodtrucks
IPA’tjes vullen geen gaatjes, aan lekker eten is dus ook gedacht! Van de lekkere trek, lunch en diner tot de beste vega-maaltijden; met liefde bereiden de aanwezige foodtrucks de smakelijkste happen voor je. Op elk moment van de dag kun je jezelf en je vrienden trakteren op de beste hapjes en maaltijden. In het programmaboekje van dit jaar adviseren we bovendien bepaalde maaltijden bij de verschillende bieren. Zo creëer je de perfecte smaakcombinaties. Het aanbod aan eten en foodtrucks is ruimer en gevarieerder dan voorheen. Om van te watertanden!

Openingstijden
Donderdag 18 mei: 13:00 – 23:00
Vrijdag 19 mei: 13:00 – 23:59
Zaterdag 20 mei: 13:00 – 23:59

Tickets

Early beer:
* €7,50
Reguliere ticket:
* €9,50
* Excl. €1,00 servicekosten.

Tickets verkrijgbaar

De brouwerijen op Mout

Met meer dan 200 verschillende bieren op het menu van diverse aanwezige brouwerijen, is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen. Ook dit jaar is onze Blikbierenbar aanwezig, waar een bijzondere selectie van bieren uit alle windstreken voor je is geselecteerd. Soms komt een brouwer, soms enkel de bieren.

Bekijk hier de complete brouwerslijst

De Blauwe IJsbeer

Do
Vr
Za

Brouwerij De Blauwe IJsbeer brouwt zijn heerlijke bieren sinds 2012. Na de start vanuit Nieuwpoort (ZH) inmiddels neergestreken in Tilburg (NB). Met een breed assortiment aan bieren met aansprekende smaken en altijd vanuit een basis met tarwemout. Na een intensieve periode van brouwen en proberen, vonden ze het recept van de Weijsbeer en dat smaakte naar meer.

Brouwerij De Blauwe IJsbeer is opgericht in het jaar 2012. De oude brouwerstraditie van het schitterende, oude vestingstadje Nieuwpoort (Zuid-Holland) proberen zij in stand te houden. De Blauwe IJsbeer brouwt alleen verrassend mooie speciaalbieren met passie voor bier en smaak.
Meer info

Hooglander Bier

Do
Vr
Za

Hooglander Bier is een bierbrouwerij in het Brabantse Aarle-Rixtel. De brouwerij is in 2015 opgericht. Het motto van de brouwerij is geen “Geen dertien in een krat pils” bier te brouwen. Ze gaan vooral voor bier dat gebrouwen is met krachtige aromatische hoppen en hoogwaardige mouten. Dit alles op een natuurlijke en ambachtelijke wijze. Grootgebracht in de brouwerij en klaar om de ‘weide’ wereld in te trekken. Een kudde op een missie. Uitgezonden naar de verre uithoeken van het land om het bierlandschap te verrijken, Hooglander zet de hoeven in het zand!

Meer info

X-Brewing

Do
Vr
Za

X-Brewing is een brouwerij uit Katwijk aan Zee en kenmerkt zich door graag buiten de lijntjes te kleuren. UItgebalanceerde bieren die als allemansvriend bestempeld kunnen worden vind je niet terug in hun assortiment. Nee, ongehinderd door geboden over bieren en stijlen brouwen zij over de top en uit balans.

Meer info

Two Chefs Brewing

Do
Vr
Za

Het Two Chefs Brewing avontuur begon in 2013. Opgericht door de twee buddy’s Sanne Slijper en Martijn Disseldorp. Twee voormalige chefs die hun kookpitten inwisselden voor brouwketels. Twee man sterk, één droom: hun huis vullen met homemade, funky bieren. Sindsdien is die hobby uitgegroeid tot een serieus biermerk. En daar hoort een professionele brouwerij in Amsterdam bwaar bijna een half miljoen liter bier per jaar wordt gebrouwen. Bij Two Chefs zien ze het brouwen van bier hetzelfde als het bereiden van een gerecht: Het moet hoog op smaak zijn, perfect in balans en de presentatie moet mooi zijn!

Meer info

Frontaal Brewing Company

Do
Vr
Za

Frontaal brouwt bieren die jullie inspireren, prikkelen en uitdagen om eens wat anders te drinken. Er zijn zoveel smaken en variaties te ontdekken en daarom brouwen zij jaarlijks meer dan 48 unieke specials en 12 barrel aged bieren. Frontaal denkt vanuit het principe “Fuck the status quo” en ze doen geen enkele concessie in kwaliteit. In hun brouwerij wordt er geen middelmatig bier gebrouwen. Frontaal denkt vrijuit en ze laten hun creativiteit tot bloei komen.

Meer info

Mikkeller

Do
Vr
Za

Al doende leert men. Dat is wat voormalig wiskundeleraar Mikkel Borg Bjergsø moet hebben gedacht toen hij zijn lesboeken aan de wilgen hing. Het brouwen van (craft)bier is vaak een kwestie van de juiste (hoeveelheden) ingrediënten én timing. En reken er maar op dat hem dat goed is afgegaan, want anno 2023 is Mikkeller een wereldwijd gerenommeerde brouwer.

Meer info

Gallivant Brewery

Do
Vr
Za

Gallivant staat voor een levenswijze: trots, impulsief, met de borst vooruit. Flaneren is hun watermerk, en dat is terug te zien aan de bieren in hun assortiment. Denk aan de Jolly Yankee Juice, DIsco Dipa en de Wingman Tripel. Mocht je er zelf soms moeite mee hebben, dan helpen hun brouwsels je wel om met de borst vooruit op de tafels te klimmen.

Meer info

BlikBierenBar

Do
Vr
Za

De Blikbierenbar is aanwezig op elke editie van Mout Bierfestival. Hier kunnen de meest uiteenlopende blikbieren besteld worden van brouwerijen die niet aanwezig zijn op het festival.

Oedipus

Do
Vr
Za

Veel over de bieren van Oedipus hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen, want hun reputatie onder bierfanatici is ongeëvenaard. Wat je wellicht nog niet wist, is dat ze ook muziek een warm hart toedragen (Radio Oedipus) en dat ze veel waarde hechten aan het creëren van een bijzondere ervaring op hun website (tip!). Maar alles is ontstaan vanuit een passie voor bier. En dat proef je terug.

Meer info

Workshops

Tijdens Mout Bierfestival kun je deelnemen aan een van de vele bierworkshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Hij heeft maar liefst zes verschillende workshops ontwikkeld waarbij de smaken van verschillende bieren worden gekoppeld aan de kenmerken van allerlei soorten eten; van barbecue en kaas tot aan speciale (en ambachtelijke) borrelhappen. Nieuw dit jaar zijn de uitgebreide workshops waar je alles kunt leren over de verschillende bierstijlen, of zelfs een foodpairingmasterclass 2.0. Al nieuwsgierig? Check het hieronder!

Tickets zijn verkrijgbaar via de volgende link: klik hier. Let op, om deel te mogen nemen aan (een van de) proeverijen, dien je in het bezit te zijn van een festival ticket. Deze zijn aan te schaffen via de ticketbutton hierboven. 

Bier & Barbeque

In deze workshop word je meegenomen op een reis langs allerlei barbecue-gerechten waarbij vier verschillende bieren worden geproefd

De barbecue is veel meer dan alleen vlees, en dat zal je ontdekken in deze workshop. Een aantal gerechten zijn afkomstig uit het boek Bier en Barbecue en alle smaakcombinaties worden uitgebreid toegelicht door Arvid Bergström. 

Bier & Kaas

Dat kaas en bier een goede combinatie is, is voor veel mensen al wel bekend. Maar welke kaasjes passen nou specifiek bij welke bieren en waarom?

Dat leer je in deze workshop. Proef hoe verschillende elementen van kazen de kenmerken van speciaalbieren aanvullen en elkaar versterken. 

Foodpairing Biermasterclass

Dit is een uitgebreide biermasterclass van 1,5 uur dat maar 1x per festival gegeven wordt.

Je proeft tenminste zes bieren in verschillende ronden met bijpassende hapjes. Arvid neemt je mee op een smakelijk avontuur met meerdere bieren en gerechten. Vegetarisch is ook mogelijk! Geef dit aan per mail.

Bier & Borrelhappen

In een aantal ronden proef je bier met bijpassende (vegetarische) borrelhapjes in combinatie met bier.

Denk aan een Forel- of paddenstoelen-burger, borrelballen met saus of chocoladetaart.  Sommige combinaties zijn nu al de favoriet van de proevers. Misschien proef je ook wel de huisgemaakte bierazijn met daarnaast andere hartige en zoete dingen. Vega is ook mogelijk.

 

Bierstijlen Parade

In drie ronden proef je steeds twee bierstijlen naast elkaar.

Ontdek de verschillende bierstijlen door te proeven. Je krijgt uitleg en leert daadwerkelijk het verschil tussen de bierstijlen. Een zeer leuke en interessante workshop. Wie weet word jij de volgende biersommelier.. 

Partners