De gezelligste biertuin van Arnhem keert van vrijdag 12 augustus t/m zondag 14 augustus terug naar Sonsbeekpark

Met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, livemuziek en allerlei activiteiten verandert Sonsbeekpark in een walhalla voor de levensgenieter. De laatste tickets zijn nu verkrijgbaar.

Dit jaar keren we in volle glorie terug naar Sonsbeekpark. Bezoekers worden getrakteerd op meer dan 200 verschillende speciaalbieren van diverse (internationale) brouwerijen, livemuziek, lekker eten én heel veel gezelligheid. Het belooft een editie te worden als nooit tevoren.

Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap met daarnaast allerlei specials in het assortiment. Met ruim 200 speciaalbieren is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen! Bezoekers kunnen zelf hun favoriete bier halen bij de aanwezige brouwers. Liever bier uit blik? Bij de speciale blikbierenbar kan je terecht voor ontelbaar veel soorten bijzondere bieren uit blik. Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeller & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs kunt ontdekken van Untappd. De complete brouwerslijst vind je onderaan de pagina!

Muziek
Muziekje erbij? Verwacht een breed programma met de beste boogie, rockabilly en funk van de leukste live-acts. In samenwerking met Luxor Live en Willemeen wordt het podium op zondag zelfs gevuld met lokale helden! Daarnaast draait de Platenbus het gehele weekend een iconisch muziekprogramma waarbij het verleden en heden samensmelten op de klanken van vinyl. Ook het muzikale programma vind je onderaan de pagina.

Activiteiten
Tussen de bierbedrijven door is er van alles te beleven zoals onze populaire workshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Interessant voor zowel nieuwsgierige liefhebbers als hardcore beergeeks. Tickets voor de workshop met internationaal biersommelier Arvid Bergström zijn verkrijgbaar voor kaartkopers van Mout en zij zullen in aanloop naar het festival een mail hierover krijgen.

Eten
IPA’tjes vullen geen gaatjes. We hebben lekker eten voor de vega’s en de vleeseters voor de lekkere trek – van lunch en diner tot tjokvolle borrelplank. Om van te watertanden!

Openingstijden
Vrijdag 12 augustus: 16:00 – 23:00
Zaterdag 13 augustus: 13:00 – 23:00
Zondag 14 augustus: 13:00 – 21:00

Impressie

Tickets

Early beer:
* €8,00
Reguliere ticket:
* €10,00
* Excl. €1,00 servicekosten. Incl. €2,00 borg.

Bier

Met meer dan 200 verschillende bieren op het menu van diverse aanwezige brouwerijen, is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen. Ook dit jaar is onze Blikbierenbar aanwezig, waar een bijzondere selectie van bieren uit alle windstreken voor je is geselecteerd. Soms komt een brouwer, soms enkel de bieren.

Bekijk hier de complete brouwerslijst

Baxbier

Vr
Za
Zo

Baxbier Brewery werd in 2014 opgericht door twee wielervrienden. Wat uit nieuwsgierigheid en hobby begon, nam al snel serieuze vormen aan. In 2016 werd de eigen brouwerij geopend, en inmiddels zijn bieren als Kon Minder, Abel’s Ale en Koudvuur (inter)nationaal verkrijgbaar en in de prijzen gevallen. Een jong, enthousiast team van 21 mensen is elke dag bezig om innovatieve bieren te ontwikkelen, vaak met veel hop of een leuke twist. Daarnaast is er een Proeflokaal waar je heerlijk kunt eten, aan het water kunt zitten en waar veel evenementen georganiseerd worden. Baxbier staat bekend om de liefde voor spelen en experimenteren, ons motto is niet voor niks: Seriously Playful.

Meer info

Brouwerij Dockum

Vr
Za
Zo

Bij Brouwerij Dockum brouwen ze op ambachtelijke wijze eigentijdse speciaalbieren, toegankelijk voor velen én bijzonder voor de liefhebber. Op zijn Fries: ‘gewoan spesjaal bier’. Deze brouwerij begon in 2017 onder de naam 'Brouwerij Kâld Kletske', maar vanaf medio 2018 wordt de naam Brouwerij Dockum gevoerd. Kâld Kletske is al sinds 2014 een bekende naam, dit bier is ontwikkeld en werd gebrouwen door Sytze Hoogstins (brouwerij de Hoge Stins). In augustus 2017 is Sytze Hoogstins helaas overleden. Ondanks het overlijden van de oprichter en hoofdbrouwer stopt het Kâld Kletske niet. Er wordt namelijk in Dokkum een geheel nieuwe brouwerij opgezet als eerbetoon aan Sytze Hoogstins. Naast traditionele bierstijlen zoals Bockbier, Blond, Weizen en Tripel, maakt Cuperus opkomende bierstijlen zoals Stout en het historische Gruitbier.

Meer info

Bierbrouwerij Openluchtmuseum

Vr
Za
Zo

In het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem staat museumbrouwerij De Roskam uit Ulvenhout. Naast dit museumpand is Bierbrouwerij Openluchtmuseum, een moderne bierbrouwerij waar men op traditionele wijze prachtige museumbieren brouwt gevestigd. De bieren van Bierbrouwerij Openluchtmuseum zijn voornamelijk te verkrijgen in de museumwinkel en in de horeca op het museumpark. Dit is dus een unieke kans om deze bieren buiten het museum te proeven! De bieren van Bierbrouwerij Openluchtmuseum worden gebrouwen door de brouwer van Leroy Brown Brewery, Arnhems eerste craftbier brouwerij. Daarom nemen wij ook twee bieren van Leroy Brown Brewery mee! De brouwer zal het hele weekend zelf aanwezig zijn om de bieren te tappen en er over te vertellen!

Meer info

DAVO

Vr
Za
Zo

Hallo! DAVO is ontstaan in 2012, vooral om onszelf van bier te voorzien. We brouwden toen, jawel, in pannen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een team van 60 gepassioneerde bierliefhebbers, een brouwerij en drie bars: DAVO Deventer, DAVO Arnhem en sinds kort DAVO Zwolle. Voor de rest is er niets veranderd. Nog steeds werken we elke dag keihard om fijne bieren te maken, te delen en te drinken. Met liefde en nog meer plezier. Zodat we kunnen proosten met lekker bier en leuke mensen. Gegarandeerd.

Meer info

De Blauwe IJsbeer

Vr
Za
Zo

Brouwerij De Blauwe IJsbeer brouwt zijn heerlijke bieren sinds 2012. Na de start vanuit Nieuwpoort (ZH) inmiddels neergestreken in Tilburg (NB). Met een breed assortiment aan bieren met aansprekende smaken en altijd vanuit een basis met tarwemout. Laat je verrassen door een heerlijke IJsbeer!

Brouwerij De Blauwe IJsbeer is opgericht in het jaar 2012. De oude brouwerstraditie van het schitterende, oude vestingstadje Nieuwpoort (Zuid-Holland) proberen zij in stand te houden. De Blauwe IJsbeer brouwt alleen verrassend mooie speciaalbieren met passie voor bier en smaak.
Meer info

Hooglander Bier

Vr
Za
Zo

Hooglander Bier is een bierbrouwerij in het Brabantse Aarle-Rixtel. De brouwerij is in 2015 opgericht. Het motto van de brouwerij is geen “Geen dertien in een krat pils” bier te brouwen. Ze gaan vooral voor bier dat gebrouwen is met krachtige aromatische hoppen en hoogwaardige mouten. Dit alles op een natuurlijke en ambachtelijke wijze. Grootgebracht in de brouwerij en klaar om de ‘weide’ wereld in te trekken. Een kudde op een missie. Uitgezonden naar de verre uithoeken van het land om het bierlandschap te verrijken, Hooglander zet de hoeven in het zand!

Meer info

Rock City

Vr
Za
Zo

Bier is avontuur: ontdekken met lef en smaakvol genieten. Niet door kaders, maar door vrijheid ontstaan verrassende smaakmakers. We zien de tradities, maar breken met de kaders. Zo brouwde onze eigenzinnige brouwer Koen op een dag een eigenzinnig bier: Rock City was geboren! Het leven is te mooi om saai bier te drinken. Ontdek nieuwe smaken. De bieren van Rock City zijn er voor hen die buiten de gebaande paden durven gaan. Voor bewonderaars van smaak. En voor hen die zichzelf uitdagen om bier maximaal te ervaren. Rock City neemt je mee op een verrassend smaakvol avontuur!

Meer info

Chaos Bieren

Vr
Za
Zo

Chaos bieren is een superkleine craftbier brouwer in het oosten van het land. Wij houden van goed bier en daarmee is ons doel simpel. Vanuit chaos, fantastisch bier maken.

Meer info

BlikBierenBar

Vr
Za
Zo

De Blikbierenbar is aanwezig op elke editie van Mout Bierfestival. Hier kunnen de meest uiteenlopende blikbieren besteld worden van brouwerijen die niet aanwezig zijn op het festival.

FLOEM

Vr
Za
Zo

Floem is gevestigd in het noorden van Nederland. We maken uitgesproken en flink gehopte bieren welke wij uitsluitend afvullen in blik. We combineren eigen voorkeur en inspiratie om tot goed doordrinkbare bieren te komen die vol van smaak en in balans zijn.

Meer info

Pivovar Raven

Vr
Za
Zo

Madhouse. That would describe our first year. In October 2015, we sent you our first beers. The logo was being finalized the night before the first shipment and we were nervously waiting for the first reactions. Like a proper startup, we rented two garages and filled them with beer. In retrospect, we're not entirely sure how it happened, but suddenly we were sold out. The brewery began to grow rapidly, and the three of us spent around 15 hours a day there. After classic beers such as APA, IPA and Stout, we started doing what we founded the brewery for - experimenting. We brewed the first Czech White IPA, Cream porter and later added the first Czech sour "Pilsener Weisse", which started an avalanche of Czech sours and finally answered the question of whether the Czechs are ready for these styles - definitely. The biggest surprise for us was when, after 6 months, we rose to fifth place in the Czech Republic on Untappd.com and immediately became one of the top Czechs in Forbes magazine.

Meer info

Muziek

Muziekje erbij? Op mout bierfestival hoor je de meest swingende boogie, ska, bluegrass en rockabilly. Het podium wordt op zondag zelfs gevuld met lokaal talent in samenwerking met Luxor Live en Willemeen.

Daarnaast verzorgt de Platenbus een muzikaal programma op vinyl. Om rustig naar te luisteren, op de achtergrond tijdens het borrelen, of om de heupen los te gooien op de beste dansbare hits van toen en nu. Vanuit een oude brandweerwagen draaien ze de allerbeste nummers, van blues tot country, reggae, jazz, tango, je kan het zo gek niet bedenken of het wordt gedraaid. De Platenbus weet dat swing en relaxt samengaan.

  • Vrijdag
  • Zaterdag
  • Zondag
vr19:30 – 20:00 vr20:15 – 20:45

FunkedUp

Funk / Jazz

Funked Up speelt composities uit de funk, jazz en soultraditie van de jaren ’60 en ’70. En hits van nu steken ze in een nieuw jasje.

Meer info
vr22:00 – 23:00

Aufglauft

Party Jazz

Aufglauft neemt je mee op een instrumentale rondreis door een feestelijke wereld van verschillende muziekstijlen, oftewel Party Jazz! Daarnaast staan ze bekend om hun energieke en interactieve live performance, wat zich altijd uitmondt in een feest. Tussen de herkenbare melodielijnen door, is de band niet vies van improvisatie.

Meer info
za16:15 – 16:45 za17:00 – 17:30

The Hi-Ballin' Daddies (MEX)

Rhythm 'n Blues

Internationaal 50’s Rock ’n Roll / Rhythm ’n Blues combo uit Mexico City.

Meer info
za20:00 - 21:00

Balkanova Orchestra

Balkan

Achtkoppig Balkan beest maakt oerswingende muziek, aanstekelijke muziek waarbij je niet makkelijk stil kan blijven staan. De muziek heeft invloeden van klezmer, folk, gipsy en Balkan Beats.

Meer info
za22:00 – 23:00

Ooostblok

Balkan

De negen-koppige Balkanband Ooostblok bestaat uit robuuste afdankertjes uit de goot die een aantal dingen gemeen hebben met elkaar: ze zijn allemaal bevriend (of familie van elkaar), ze komen allemaal uit het bruisende Hengelo en hebben allemaal een grote liefde voor de muziek.

Meer info
zo14:15 - 14:45 zo15:00 - 15:30

Emma Luca (Luxor Live)

Pop

Emma Luca (Emma Lukassen) zingt al zolang als dat ze zich kan herinneren. Toen Emma 10 jaar was, begon ze met zanglessen en al snel daarna met de vooropleiding van het conservatorium in Arnhem. Hier kwam ze er al snel achter dat ze van zingen haar beroep wilde maken. Inmiddels is Emma afgestudeerd aan het conservatorium in Arnhem.

Meer info
zo16:30 - 17:00 zo17:15 - 17:45

Janna Baerends (Luxor Live)

Singersongwriter

Janna heeft een voorliefde voor muziek uit de zeventiger jaren, zoals van James Taylor, Fleetwood Mac en Jim Croce. “Ze brengen muziek met teksten die een verhaal vertellen, liedjes met diepgang, met een ziel.”

zo18:45 - 19:30

IOK (Willemeen)

Indierock

Soms om te dansen, soms om te luisteren, soms rauw en soms breekbaar. Melodieuze indierock met avontuurlijke uitstapjes naar artrock. Een frontman met een verhaal en een band die dat verhaal een overtuigende lading geeft.

Workshops

Tijdens Mout Bierfestival kun je deelnemen aan een van de vele bierworkshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Hij heeft maar liefst zeven verschillende workshops ontwikkeld waarbij de smaken van verschillende bieren worden gekoppeld aan de kenmerken van allerlei soorten eten; van barbecue en burgers tot aparte kaasjes of zelfs volledig vegetarische opties! 

Bier en Barbecue
In deze workshop word je meegenomen op een reis langs allerlei barbecue-gerechten waarbij vier verschillende bieren worden geproefd. De barbecue is veel meer dan alleen vlees, en dat zal je ontdekken in deze workshop. Een aantal gerechten zijn afkomstig uit het boek Bier en Barbecue en alle smaakcombinaties worden uitgebreid toegelicht door Arvid Bergström. 

Bier en Kaas
Dat kaas en bier een goede combinatie is, is voor veel mensen al wel bekend. Maar welke kaasjes passen nou specifiek bij welke bieren en waarom? Dat leer je in deze workshop. Proef hoe verschillende elementen van kazen de kenmerken van speciaalbieren aanvullen en elkaar versterken. 

Bier en Kaas EXTRA
Voor de liefhebbers van intensere kazen en voor mensen die al wat bekend zijn met de standaard bier-kaas combinaties. Laat Arvid je omverblazen met intense smaakexplosies waarbij jouw kennis over bier en kaas naar een nieuw niveau wordt getild.

Bier en Vega
In een aantal ronden worden verschillende vegetarische hapjes voorgeschoteld die goed samengaan met speciaalbieren. Denk dan niet alleen aan bijvoorbeeld een paddenstoelenbuger, maar ook de combinatie van bier met chocoladetaart, fruit, noten, en vegetarische kaas. 

Bier en Lekkers
Bier gecombineerd met allerlei soorten heerlijke hapjes. Van zoet tot hartig, allerlei soorten lekkers passeren de revue. Bier en lekkere hapjes zijn altijd goed te combineren, maar in deze workshop ontdek je nieuwe combinaties waar je nog niet zelf aan had gedacht. 

Bier en Burger
Een klassieke combinatie: bier en hamburgers. Leer meer over de smaken van de burger en de aanvullingen van verschillende bierstijlen. Bij deze workshop worden hamburgers als verschillende kleine hapjes geproefd en wordt maar eenmaal per festival gegeven, dus wees er op tijd bij.

Bierstijlen
In deze workshop worden in verschillende ronden verschillende biersoorten geproefd. Je krijgt uitleg en proeft de uiteenlopende kenmerken van de biersoorten. Leer meer over de smaak van speciaalbier. Ook deze workshop wordt maar eenmaal per festival gegeven.

Eten

Bij speciaalbier drinken hoort natuurlijk ook goed eten. Op Mout Bierfestival kun je genieten van lunch en diner, tjokvolle borrelplanken en zelfs BBQ-pakketten. Om van te watertanden!

Om te delen
Bij borrelen horen natuurlijk borrelsnacks. Op Mout Bierfestival kun je de lekkerste borrelhappen bestellen om te delen of om zelf op te peuzelen. Van een klassieke schaal bitterballen met Franse mosterd tot borrelnootjes of olijven. Ook kan een echte borrelplank natuurlijk niet ontbreken. Een snackplank vol met vlees en kaas-lekkernijen, of een vegetarische variant met kaas, groenten en dipsausjes. 

Grote honger
Aan de grote eters is natuurlijk ook gedacht. Een goede bodem kan namelijk niet ontbreken bij het aanbreken van het avondprogramma. Van friet stoofvlees tot gegrilde kip, hotdogs of een vegetarische bietenburger, voor ieder is er wat wils. Voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid om een bbq-pakket aan te schaffen (vlees of vega) om zelf te grillen op een van de aanwezige barbecues of grillplaten. Hoe vet is dat?

Sponsoren