De gezelligste biertuin van Zwolle keert van vrijdag 1 juli t/m zondag 3 juli terug naar Park de Wezenlanden

Met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, livemuziek en allerlei activiteiten verandert Park de Wezenlanden in een walhalla voor de levensgenieter. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

Dit jaar keren we in volle glorie terug naar Park de Wezenlanden. Bezoekers worden getrakteerd op meer dan 200 verschillende speciaalbieren van diverse (internationale) brouwerijen, livemuziek, lekker eten én heel veel gezelligheid. Het belooft een editie te worden als nooit tevoren.

Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap met daarnaast allerlei specials in het assortiment. Met ruim 200 speciaalbieren is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen! Bezoekers kunnen zelf hun favoriete bier halen bij de aanwezige brouwers. Liever bier uit blik? Bij de speciale blikbierenbar kan je terecht voor ontelbaar veel soorten bijzondere bieren uit blik. Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeler & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs kunt ontdekken van Untappd. De complete brouwerslijst én de bierlijst vind je onderaan de pagina!

Muziek
Muziekje erbij? Verwacht een breed programma met de beste boogie, rockabilly en funk. In samenwerking met Poppunt Overijssel wordt op zondag zelfs het podium gevuld met lokale helden! Daarnaast draait de Platenbus het gehele weekend een iconisch muziekprogramma waarbij het verleden en heden samensmelten op de klanken van vinyl. Ook het complete muzikale programma vind je onderaan de pagina.

Activiteiten
Tussen de bierbedrijven door is er van alles te beleven zoals onze populaire workshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Interessant voor zowel nieuwsgierige liefhebbers als hardcore beergeeks. Tickets voor de workshops zijn later verkrijgbaar.

Eten
IPA’tjes vullen geen gaatjes. We hebben lekker eten voor de vega’s en de vleeseters voor je lekkere trek – van lunch en diner tot tjokvolle borrelplank. Om van te watertanden!

Openingstijden
Vrijdag 1 juli: 16:00 – 23:59
Zaterdag 2 juli: 13:00 – 23:59
Zondag 3 juli: 13:00 – 21:00

Impressie

Tickets

Early beer:
* €7,50
Reguliere ticket:
* €9,50
* Excl. €1,50 servicekosten. Incl. €2,00 borg.

Bier

Met meer dan 200 verschillende bieren op het menu van diverse aanwezige brouwerijen, is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen. Ook dit jaar is onze Blikbierenbar aanwezig, waar een bijzondere selectie van bieren uit alle windstreken voor je is geselecteerd. Soms komt een brouwer, soms enkel de bieren.

Bekijk hier de complete brouwerslijst

D'n Drul & Stollenberg

Vr
Za
Zo

Brouwerij d'n Drul: Brouwerij d’n Drul is in 2014 begonnen met lekkere stevige bourgondische bieren. De stijl is een mix tussen Amerikaans met mooie Amerikaanse hoppen en klassieke bieren. Allemaal uitzonderlijk en echt Groesbeeks! D’n Drul is een klein natuurgebiedje aan de Zuid-Oost kant van Groesbeek : net zo eigenzinnig als de Groesbeekse bieren. Roland, de brouwer, maakt z’n bieren zoals hij is : vrolijk, beide voeten op de grond en geen compromissen in kwaliteit. Brouwerij Stollenberg: Zoals dat gaat; voor je het weet ben je brouwer! Sinds 2017: Stollenberg haalt al haar inspiratie uit de mooie omgeving van Berg en Dal, alle bieren zijn vernoemd naar de mooiste punten en herinneringen uit de omgeving. Zachte, mooie bieren met een regionaal karakter.

Meer info

Baxbier

Vr
Za
Zo

Baxbier Brewery werd in 2014 opgericht door twee wielervrienden. Wat uit nieuwsgierigheid en hobby begon, nam al snel serieuze vormen aan. In 2016 werd de eigen brouwerij geopend, en inmiddels zijn bieren als Kon Minder, Abel’s Ale en Koudvuur (inter)nationaal verkrijgbaar en in de prijzen gevallen. Een jong, enthousiast team van 21 mensen is elke dag bezig om innovatieve bieren te ontwikkelen, vaak met veel hop of een leuke twist. Daarnaast is er een Proeflokaal waar je heerlijk kunt eten, aan het water kunt zitten en waar veel evenementen georganiseerd worden. Baxbier staat bekend om de liefde voor spelen en experimenteren, ons motto is niet voor niks: Seriously Playful.

Meer info

Brouwerij Dockum

Vr
Za
Zo

Bij Brouwerij Dockum brouwen ze op ambachtelijke wijze eigentijdse speciaalbieren, toegankelijk voor velen én bijzonder voor de liefhebber. Op zijn Fries: ‘gewoan spesjaal bier’. Deze brouwerij begon in 2017 onder de naam 'Brouwerij Kâld Kletske', maar vanaf medio 2018 wordt de naam Brouwerij Dockum gevoerd. Kâld Kletske is al sinds 2014 een bekende naam, dit bier is ontwikkeld en werd gebrouwen door Sytze Hoogstins (brouwerij de Hoge Stins). In augustus 2017 is Sytze Hoogstins helaas overleden. Ondanks het overlijden van de oprichter en hoofdbrouwer stopt het Kâld Kletske niet. Er wordt namelijk in Dokkum een geheel nieuwe brouwerij opgezet als eerbetoon aan Sytze Hoogstins. Naast traditionele bierstijlen zoals Bockbier, Blond, Weizen en Tripel, maakt Cuperus opkomende bierstijlen zoals Stout en het historische Gruitbier.

Meer info

Chaos Bieren

Vr
Za
Zo

Chaos bieren is een superkleine craftbier brouwer in het oosten van het land. Wij houden van goed bier en daarmee is ons doel simpel. Vanuit chaos, fantastisch bier maken.

Meer info

DAVO

Vr
Za
Zo

Hallo! DAVO is ontstaan in 2012, vooral om onszelf van bier te voorzien. We brouwden toen, jawel, in pannen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een team van 60 gepassioneerde bierliefhebbers, een brouwerij en drie bars: DAVO Deventer, DAVO Arnhem en sinds kort DAVO Zwolle. Voor de rest is er niets veranderd. Nog steeds werken we elke dag keihard om fijne bieren te maken, te delen en te drinken. Met liefde en nog meer plezier. Zodat we kunnen proosten met lekker bier en leuke mensen. Gegarandeerd.

Meer info

De Blauwe IJsbeer

Vr
Za
Zo

Brouwerij De Blauwe IJsbeer brouwt zijn heerlijke bieren sinds 2012. Na de start vanuit Nieuwpoort (ZH) inmiddels neergestreken in Tilburg (NB). Met een breed assortiment aan bieren met aansprekende smaken en altijd vanuit een basis met tarwemout. Laat je verrassen door een heerlijke IJsbeer!

Brouwerij De Blauwe IJsbeer is opgericht in het jaar 2012. De oude brouwerstraditie van het schitterende, oude vestingstadje Nieuwpoort (Zuid-Holland) proberen zij in stand te houden. De Blauwe IJsbeer brouwt alleen verrassend mooie speciaalbieren met passie voor bier en smaak.
Meer info

Rock City

Vr
Za
Zo

Bier is avontuur: ontdekken met lef en smaakvol genieten. Niet door kaders, maar door vrijheid ontstaan verrassende smaakmakers. We zien de tradities, maar breken met de kaders. Zo brouwde onze eigenzinnige brouwer Koen op een dag een eigenzinnig bier: Rock City was geboren! Het leven is te mooi om saai bier te drinken. Ontdek nieuwe smaken. De bieren van Rock City zijn er voor hen die buiten de gebaande paden durven gaan. Voor bewonderaars van smaak. En voor hen die zichzelf uitdagen om bier maximaal te ervaren. Rock City neemt je mee op een verrassend smaakvol avontuur!

Meer info

Stanislaus Brewskovitch

Vr
Za
Zo

“We’re on a mission from God”. In ons geval Ninkasi, de godin van het bierbrouwen. We zijn een kleine maar snel-groeiende Craft Brewer uit Enschede. Sinds 2016 brouwen we eigenzinnige, maar ook vooral mooi doordrinkbare bieren. Sinds 2017 hebben we jaarlijks verschillende prijzen gewonnen met meerdere bieren. In oktober 2018 hebben wij onze brewpub geopend in de voormalige Menistenkerk in hartje Enschede.

Kwaliteitsbieren die toegankelijk zijn voor velen én bijzonder voor de kenner. De brouwerij won in de afgelopen jaren ruim 20 awards met de bieren, waaronder beste Saison, IPA en Donker bier van Nederland.
Meer info

Two Chefs Brewing

Vr
Za
Zo

Het Two Chefs Brewing avontuur begon in 2013. Opgericht door de twee buddy’s Sanne Slijper en Martijn Disseldorp. Twee voormalige chefs die hun kookpitten inwisselden voor brouwketels. Twee man sterk, één droom: hun huis vullen met homemade, funky bieren. Sindsdien is die hobby uitgegroeid tot een serieus biermerk. En daar hoort een professionele brouwerij in Amsterdam bwaar bijna een half miljoen liter bier per jaar wordt gebrouwen. Bij Two Chefs zien ze het brouwen van bier hetzelfde als het bereiden van een gerecht: Het moet hoog op smaak zijn, perfect in balans en de presentatie moet mooi zijn!

Meer info

The Garden

Vr
Za
Zo

Founded in 2016 to bring incredible craft beer to the music festivals on Croatia's shimmering Adriatic Coast, The Garden's beers are brewed for the experiences that bring us together.

Meer info

BlikBierenBar

Vr
Za
Zo

De Blikbierenbar is aanwezig op elke editie van Mout Bierfestival. Hier kunnen de meest uiteenlopende blikbieren besteld worden van brouwerijen die niet aanwezig zijn op het festival.

Mad Scientist

Vr
Za
Zo

Madness from Budapest challenging almost everything you know about beer. Always flawless, always bold, never boring. Not necessary business-wise all the time, but setting the standards high for ourselves every time as we truly believe in the cliché that goes like ‘the way you do something is the way you do anything’.

Meer info

Yankee & Kraut

Vr
Za
Zo

Ami ontmoet Bayer - Vrienden sinds 2005, Bryan France en Max Senner konden het vanaf het begin heel goed met elkaar vinden. Een gemeenschappelijke passie voor bier, bier drinken en de grenzeloze variëteit die daarmee gepaard gaat, heeft de 2 verenigd. Op 25 februari 2016 ontstond Yankee & Kraut. Sindsdien is het bieraanbod in Duitsland weer wat kleurrijker geworden.

Meer info

Lagunitas

Vr
Za
Zo

Lagunitas begon met brouwen in 1993 in het noorden van Californië en brouwt sindsdien innovatieve hopbieren. De Amerikaanse brouwerij is de op vier na grootste brouwer van speciaalbier in de VS, en verovert sinds 2015 de wereld door ook buiten de States brouwoperaties uit te gaan voeren. Drink de wereldbekende Lagunitas IPA of proef een van hun meer experimentele bieren.

Meer info

Muziek

Muziekje erbij? Op Mout Bierfestival hoor je de meest swingende boogie, ska, bluegrass en rockabilly. Geniet van een kleurrijke line-up om van te genieten. Op zondag wordt het podium gevuld met lokale helden in samenwerking met Poppunt Overijssel!

Daarnaast verzorgt de Platenbus een muzikaal programma op vinyl. Om rustig naar te luisteren, op de achtergrond tijdens het borrelen, of om de heupen los te gooien op de beste dansbare hits van toen en nu. Vanuit een oude brandweerwagen draaien ze de allerbeste nummers, van blues tot country, reggae, jazz, tango, je kan het zo gek niet bedenken of het wordt gedraaid. De Platenbus weet dat swing en relaxt samengaan.

  • Vrijdag
  • Zaterdag
  • Zondag
vr19:30-20:00 vr20:15-20:45

Roy P-Cat and the V8 Daddies

Rhythm 'n Blues, Garage Swing

Roy P-Cat and the V8 Daddies is een 5 mans formatie die is ontstaan uit een voorliefde voor Oldskool Rock ’n Roll, Rhythm ’n Blues en Swing Jump. Mix al die rootsvormen samen in één cocktailglas en je krijgt Garage Swing Vanzelfsprekend in de klasieke line-up: contrabas, drums, piano, sax, gitaar en vocals.

vr21:45-22:15 vr22:30-23:00

Balkanova Orchestra

Balkanova Orchestra; springen op balkan beats.

Balkanova Orchestra is een achtkoppige band, die het publiek in korte tijd kan opjutten tot een hossende massa. Naast eigen werk spelen ze ook traditionele gipsymuziek en maken hun eigen balkanversies van bekende hits van bijvoorbeeld Nirvana of Katy Perry.

za16:15-16:45 za17:00-17:30

Jesco

Folk 'n Roll

Balkanova Orchestra is een achtkoppige band, die het publiek in korte tijd kan opjutten tot een hossende massa. Naast eigen werk spelen ze ook traditionele gipsymuziek en maken hun eigen balkanversies van bekende hits van bijv. Nirvana of Katy Perry.

za19:30-20:30

Tornado Beat!

Rhythm 'n Blues, Boogie, Rockabilly

Tornado Beat! werd in 2019 opgericht en is sterk beinvloed door muziek uit de jaren ’50 en ’60. Ze spelen louter eigen werk: rauwe Rhythm ’n Blues, authentieke Boogie, opzwepende Rock-a-Billy en een enkele soulvolle ballad. In 2021 stonden twee tracks op The Young Breed (Lover & Don’t Take It Too Far, WILD-records) en de eerste officiële vinyl singel wordt zomer 2022 op hetzelfde fraaie Amerikaanse WILD-records label verwacht.

za22:00-23:00

Los Killer Tones

Rockabilly, Rock 'n Roll

Los Killer Tones is een 4-mans Rock ’n Roll band uit Mexico City en ze spelen wilde Rockabilly en Rock ’n roll. Ze brachten hun plaat uit bij het befaamde Wild Records!

zo14:15-14:45 zo15:00-15:30

Selma (Poppunt Overijssel)

Pop Noire

Vrijdag 4 februari kwam de single ‘High Horse’ van SELMA uit. High Horse is een van de eerste nummers dat de vierkoppige band 2 jaar geleden samen schreef. In de afgelopen maanden hebben ze het nummer opnieuw op de tekentafel gelegd en verwerkt tot een dieper, kleurrijker muziekstuk. Diepe grooves en pakkende gitaarrifjes, samen met de geleefde stem van zangeres Selma Ebbens zorgt ervoor dat ze een gevoelige snaar weten te raken.

zo16:30-17:00 zo17:15-17:45

Bella Luna (Poppunt Overijssel)

Modern Soul

Bella Luna is een singer-songwriter met Filipijnse roots die momenteel in Nederland woont. De warmte en heesheid van haar stem doen denken aan een vroeger tijdperk van soul & jazz. Haar geestige en brutale teksten weerspiegelen op ironische wijze waarom alles fout moet gaan voordat iets eindelijk goed kan voelen.

Meer info
zo18:45-19:15 zo19:30-20:00

Burgeon (Poppunt Overijssel)

Country / Folk

Zes eigenwijze muzikanten die hun liefde voor akoestische muziek energiek combineren met een gedurfde zoektocht naar het leven.
Door de akoestische muziekstijl met tinten van country en folk samen met een grote variatie aan instrumenten hebben ze een karakteristiek geluid, door henzelf gekscherend ‘wooden sound’. Net zoals hout, dat nooit stopt met vormen, is geen enkel nummer ooit écht helemaal uitgegroeid. Ze laten zich altijd weer opnieuw inspireren. Hierdoor is ieder optreden van Burgeon uniek!
Meer info

Workshops

Tijdens Mout Bierfestival kun je deelnemen aan een van de vele bierworkshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Hij heeft maar liefst zeven verschillende workshops ontwikkeld waarbij de smaken van verschillende bieren worden gekoppeld aan de kenmerken van allerlei soorten eten; van barbecue en burgers tot aparte kaasjes of zelfs volledig vegetarische opties! 

Bier en Barbecue
In deze workshop word je meegenomen op een reis langs allerlei barbecue-gerechten waarbij vier verschillende bieren worden geproefd. De barbecue is veel meer dan alleen vlees, en dat zal je ontdekken in deze workshop. Een aantal gerechten zijn afkomstig uit het boek Bier en Barbecue en alle smaakcombinaties worden uitgebreid toegelicht door Arvid Bergström. 

Bier en Kaas
Dat kaas en bier een goede combinatie is, is voor veel mensen al wel bekend. Maar welke kaasjes passen nou specifiek bij welke bieren en waarom? Dat leer je in deze workshop. Proef hoe verschillende elementen van kazen de kenmerken van speciaalbieren aanvullen en elkaar versterken. 

Bier en Kaas EXTRA
Voor de liefhebbers van intensere kazen en voor mensen die al wat bekend zijn met de standaard bier-kaas combinaties. Laat Arvid je omverblazen met intense smaakexplosies waarbij jouw kennis over bier en kaas naar een nieuw niveau wordt getild.

Bier en Vega
In een aantal ronden worden verschillende vegetarische hapjes voorgeschoteld die goed samengaan met speciaalbieren. Denk dan niet alleen aan bijvoorbeeld een paddenstoelenbuger, maar ook de combinatie van bier met chocoladetaart, fruit, noten, en vegetarische kaas. 

Bier en Lekkers
Bier gecombineerd met allerlei soorten heerlijke hapjes. Van zoet tot hartig, allerlei soorten lekkers passeren de revue. Bier en lekkere hapjes zijn altijd goed te combineren, maar in deze workshop ontdek je nieuwe combinaties waar je nog niet zelf aan had gedacht. 

Bier en Burger
Een klassieke combinatie: bier en hamburgers. Leer meer over de smaken van de burger en de aanvullingen van verschillende bierstijlen. Bij deze workshop worden hamburgers als verschillende kleine hapjes geproefd en wordt maar eenmaal per festival gegeven, dus wees er op tijd bij. 

Bierstijlen
In deze workshop worden in verschillende ronden verschillende biersoorten geproefd. Je krijgt uitleg en proeft de uiteenlopende kenmerken van de biersoorten. Leer meer over de smaak van speciaalbier. Ook deze workshop wordt maar eenmaal per festival gegeven.

Eten

Bij speciaalbier drinken hoort natuurlijk ook goed eten. Op Mout Bierfestival kun je genieten van lunch en diner, van tjokvolle borrelplanken tot de beste burgers. Om van te watertanden!

Om te delen
Bij borrelen horen natuurlijk borrelsnacks. Op Mout Bierfestival kun je de lekkerste borrelhappen bestellen om te delen of om zelf op te peuzelen. Van een klassieke schaal bitterballen met Franse mosterd tot borrelnootjes of olijven. Ook kan een echte borrelplank natuurlijk niet ontbreken. Een snackplank vol met vlees en kaas-lekkernijen, of een vegetarische variant met kaas, groenten en dipsausjes. 

Grote honger
Aan de grote eters is natuurlijk ook gedacht. Een goede bodem kan namelijk niet ontbreken bij het aanbreken van het avondprogramma. Van friet stoofvlees tot gegrilde kip, hotdogs of een vegetarische bietenburger, voor ieder is er wat wils. Dat wordt smullen!

Sponsoren