HET GEZELLIGSTE FESTIVAL VAN ZWOLLE KEERT VAN VRIJDAG 7 JULI T/M ZATERDAG 8 JULI TERUG NAAR PARK DE WEZENLANDEN
Met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, de beste muziek van de laatste decennia en allerlei activiteiten verandert Park de Wezenlanden in een ontdekkingsreis naar culinaire, speelse en muzikale verrassingen. Tickets zijn nu verkrijgbaar.
Dit jaar keren we in volle glorie terug naar Park de Wezenlanden. We trakteren bezoekers op meer speciaalbieren van diverse (internationale) brouwerijen, foodtrucks, muziek, speelplezier én heel veel gezelligheid. Het belooft een editie te worden als nooit tevoren.
Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap met daarnaast allerlei specials in het assortiment. Met ruim 200 speciaalbieren is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen! Bezoekers kunnen zelf hun favoriete bier halen bij de aanwezige brouwers. Liever bier uit blik? Bij de speciale blikbierenbar kan je terecht voor ontelbaar veel soorten bijzondere bieren uit blik. Al benieuwd naar de aanwezige brouwerijen en de bierlijst? Nog even geduld, deze maken we later bekend! Nieuw dit jaar zijn de jongens van Beerded op Mout, zij bereiden dit jaar biercocktails voor de waaghalzen. Die moet je geproefd hebben!
Muziek
Muziekje erbij? Op Mout Bierfestival geniet je van de meest swingende muziek van de laatste decennia. Geniet van de 70’s en 80’s hits gedraaid met het vinyl van de Platenbus. Gloednieuw is de Rewind-stage voor het nieuwere werk uit de jaren ’90 en ’00. Voor ieder wat wils dus! Overdag proost je met een biertje op relaxte hitjes, ’s avonds gooien we het tempo omhoog en de dansvloer open. Bonus: van dansen krijg je dorst!
Spelen
Je hoeft je niet te vervelen! Tussen de bierbedrijven door is er namelijk van alles te beleven. Aan vermaak geen gebrek! Voor jong en oud is er de hele dag genoeg te doen op Mout. Tijdens onze populaire workshops ontdek je nieuwe smaakcombinaties van biersoorten met eten – interessant voor zowel nieuwsgierige liefhebbers als hardcore beergeeks. De sportievelingen leven zich uit op de sjoelbak, arcade gamekast, flipperkast en op de tafeltennistafel bij de gloednieuwe Oedipus-stage. En ja, ook van spelen krijg je dorst! Ontdek het festivalterrein en laat je meevoeren op een ontdekkingsreis vol culinaire, muzikale en speelse verrassingen. Beleef het Mout Bierfestival!
Foodtrucks
IPA’tjes vullen geen gaatjes, aan lekker eten is dus ook gedacht! Van de lekkere trek, lunch en diner tot de beste vega-maaltijden; met liefde bereiden de aanwezige foodtrucks de smakelijkste happen voor je. Op elk moment van de dag kun je jezelf en je vrienden trakteren op de beste hapjes en maaltijden. In het programmaboekje van dit jaar adviseren we bovendien bepaalde maaltijden bij de verschillende bieren. Zo creëer je de perfecte smaakcombinaties. Het aanbod aan eten en foodtrucks is ruimer en gevarieerder dan voorheen. Om van te watertanden!
Openingstijden
Vrijdag 7 juli: 16:00 – 23:59
Zaterdag 8 juli: 13:00 – 23:59
Tickets
Zijn nu beschikbaar!
Tickets

De brouwerijen op Mout
Voor ieder wat wils – van de mooiste specialiteiten tot gewoon lekker pils. De brouwerijen worden vanuit alle windstreken des lands ingevlogen, maar beperken zich niet tot de grenzen van het Hollandse. Zo verwelkomen we dit jaar ook brouwers uit Denemarken en Italië, die hun werk maar wat graag aan jullie laten proeven. Hier lees je er alles over.
De Blauwe IJsbeer
Brouwerij De Blauwe IJsbeer brouwt zijn heerlijke bieren sinds 2012. Na de start vanuit Nieuwpoort (ZH) inmiddels neergestreken in Tilburg (NB). Met een breed assortiment aan bieren met aansprekende smaken en altijd vanuit een basis met tarwemout. Na een intensieve periode van brouwen en proberen, vonden ze het recept van de Weijsbeer en dat smaakte naar meer.
|
FLOEM
Floem is gevestigd in het noorden van Nederland. Een combinatie van eigen voorkeur en inspiratie vormen de basis waar ze op brouwen. Zo komen ze tot goed doordrinkbare bieren, allemaal vol smaak en in balans. En het zijn echte blikvangers, want ze vullen alles af op inderdaad... Blik.
Chaos Bieren
Chaos bieren is een superkleine craftbier brouwer in het oosten van het land. Deze brouwers houden van goed bier en daarmee is hun doel simpel. Vanuit chaos, fantastisch bier maken.
Brouwerij Hootch
De bieren van Hootch zijn gebrouwen door en voor bierliefhebbers. Sinds 2021 hebben zij hun eigen ketels en brouwen ze sours, pastry stouts, infused bieren en alles dat er tussenin zit. Het werken vanuit een vast assortiment, bestaande uit o.a. de Ferme Knaap, de Pelicano en de Peacock, maakt dat ze ieder bier tot in de perfectie kunnen brouwen.
Two Chefs Brewing
Het Two Chefs Brewing avontuur begon in 2013. Opgericht door de twee buddy’s Sanne Slijper en Martijn Disseldorp. Twee voormalige chefs die hun kookpitten inwisselden voor brouwketels. Twee man sterk, één droom: hun huis vullen met homemade, funky bieren. Sindsdien is die hobby uitgegroeid tot een serieus biermerk. En daar hoort een professionele brouwerij in Amsterdam bwaar bijna een half miljoen liter bier per jaar wordt gebrouwen. Bij Two Chefs zien ze het brouwen van bier hetzelfde als het bereiden van een gerecht: Het moet hoog op smaak zijn, perfect in balans en de presentatie moet mooi zijn!
Mikkeller
Al doende leert men. Dat is wat voormalig wiskundeleraar Mikkel Borg Bjergsø moet hebben gedacht toen hij zijn lesboeken aan de wilgen hing. Het brouwen van (craft)bier is vaak een kwestie van de juiste (hoeveelheden) ingrediënten én timing. En reken er maar op dat hem dat goed is afgegaan, want anno 2023 is Mikkeller een wereldwijd gerenommeerde brouwer.
Gallivant Brewery
Gallivant staat voor een levenswijze: trots, impulsief, met de borst vooruit. Flaneren is hun watermerk, en dat is terug te zien aan de bieren in hun assortiment. Denk aan de Jolly Yankee Juice, DIsco Dipa en de Wingman Tripel. Mocht je er zelf soms moeite mee hebben, dan helpen hun brouwsels je wel om met de borst vooruit op de tafels te klimmen.
Oedipus
Veel over de bieren van Oedipus hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen, want hun reputatie onder bierfanatici is ongeëvenaard. Wat je wellicht nog niet wist, is dat ze ook muziek een warm hart toedragen (Radio Oedipus) en dat ze veel waarde hechten aan het creëren van een bijzondere ervaring op hun website (tip!). Maar alles is ontstaan vanuit een passie voor bier. En dat proef je terug.
BlikBierenBar
De Blikbierenbar is aanwezig op elke editie van Mout Bierfestival. Hier kunnen de meest uiteenlopende blikbieren besteld worden van brouwerijen die niet aanwezig zijn op het festival.

Muziek op Mout
Naast de welbekende Platenbus die voorziet in pareltjes uit alle hoeken en jaren om lekker achterover op te leunen, nemen we dit jaar ook onze vrienden van Rewind mee. Naarmate de dag vordert, wordt het steeds moeilijker om stil te zitten. Als er één organisatie is die hier met goede platen op weet in te spelen, dan is het Rewind. Zo is er ook voor het oor genoeg om van te genieten.

Workshops
Tijdens Mout Bierfestival kun je deelnemen aan een van de vele bierworkshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Hij heeft maar liefst zes verschillende workshops ontwikkeld waarbij de smaken van verschillende bieren worden gekoppeld aan de kenmerken van allerlei soorten eten; van barbecue en kaas tot aan speciale (en ambachtelijke) borrelhappen. Nieuw dit jaar zijn de uitgebreide workshops waar je alles kunt leren over de verschillende bierstijlen, of zelfs een foodpairingmasterclass 2.0. Al nieuwsgierig? Check het hieronder!
Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar. Let op, om deel te mogen nemen aan (een van de) proeverijen, dien je in het bezit te zijn van een festival ticket. Deze zijn aan te schaffen via de ticketbutton hierboven.

In deze workshop word je meegenomen op een reis langs allerlei barbecue-gerechten waarbij vier verschillende bieren worden geproefd
De barbecue is veel meer dan alleen vlees, en dat zal je ontdekken in deze workshop. Een aantal gerechten zijn afkomstig uit het boek Bier en Barbecue en alle smaakcombinaties worden uitgebreid toegelicht door Arvid Bergström.

Dat kaas en bier een goede combinatie is, is voor veel mensen al wel bekend. Maar welke kaasjes passen nou specifiek bij welke bieren en waarom?
Dat leer je in deze workshop. Proef hoe verschillende elementen van kazen de kenmerken van speciaalbieren aanvullen en elkaar versterken.

Dit is een uitgebreide biermasterclass van 1,5 uur dat maar 1x per festival gegeven wordt.
Je proeft tenminste zes bieren in verschillende ronden met bijpassende hapjes. Arvid neemt je mee op een smakelijk avontuur met meerdere bieren en gerechten. Vegetarisch is ook mogelijk! Geef dit aan per mail.

In een aantal ronden proef je bier met bijpassende (vegetarische) borrelhapjes in combinatie met bier.
Denk aan een Forel- of paddenstoelen-burger, borrelballen met saus of chocoladetaart. Sommige combinaties zijn nu al de favoriet van de proevers. Misschien proef je ook wel de huisgemaakte bierazijn met daarnaast andere hartige en zoete dingen. Vega is ook mogelijk.

In drie ronden proef je steeds twee bierstijlen naast elkaar.
Ontdek de verschillende bierstijlen door te proeven. Je krijgt uitleg en leert daadwerkelijk het verschil tussen de bierstijlen. Een zeer leuke en interessante workshop. Wie weet word jij de volgende biersommelier..