De gezelligste biertuin van Eindhoven keert van vrijdag 23 september t/m zondag 25 september terug naar het Ketelhuisplein

Met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, livemuziek en allerlei activiteiten verandert Strijp-S in een walhalla voor de levensgenieter. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

Dit jaar keren we in volle glorie terug naar het Ketelhuisplein. Bezoekers worden getrakteerd op meer dan 200 verschillende speciaalbieren van diverse (internationale) brouwerijen, livemuziek, lekker eten én heel veel gezelligheid. Het belooft een editie te worden als nooit tevoren.

Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap met daarnaast allerlei specials in het assortiment. Met ruim 200 speciaalbieren is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen! Bezoekers kunnen zelf hun favoriete bier halen bij de aanwezige brouwers. Liever bier uit blik? Bij de speciale blikbierenbar kan je terecht voor ontelbaar veel soorten bijzondere bieren uit blik. Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeller & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs kunt ontdekken van Untappd. De complete brouwerslijst vind je onderaan de pagina!

Muziek
Muziekje erbij? Verwacht een breed programma met de beste boogie, rockabilly en funk. Daarnaast draait de Platenbus het gehele weekend een iconisch muziekprogramma waarbij het verleden en heden samensmelten op de klanken van vinyl. Het volledige muziekprogramma vind je onderaan de pagina!

Activiteiten
Tussen de bierbedrijven door is er van alles te beleven zoals onze populaire workshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Interessant voor zowel nieuwsgierige liefhebbers als hardcore beergeeks. Tickets voor de workshops zijn later verkrijgbaar.

Eten
IPA’tjes vullen geen gaatjes. We hebben lekker eten voor de vega’s en de vleeseters voor je lekkere trek – van lunch en diner tot tjokvolle borrelplanken. Om van te watertanden!

Openingstijden
Vrijdag 23 september: 16:00 – 23:59
Zaterdag 24 september: 13:00 – 23:59
Zondag 25 september: 13:00 – 21:00

Impressie

Tickets

Early beer:
* €7,50
Reguliere ticket:
* €9,50
* Excl. €1,50 servicekosten. Incl. €2,00 borg.

Tickets nu verkrijgbaar

Bier

Met meer dan 200 verschillende bieren op het menu van diverse aanwezige brouwerijen, is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen. Ook dit jaar is onze Blikbierenbar aanwezig, waar een bijzondere selectie van bieren uit alle windstreken voor je is geselecteerd. Soms komt een brouwer, soms enkel de bieren.

Bekijk hier de complete brouwerslijst

Rock City

Vr
Za
Zo

Bier is avontuur: ontdekken met lef en smaakvol genieten. Niet door kaders, maar door vrijheid ontstaan verrassende smaakmakers. We zien de tradities, maar breken met de kaders. Zo brouwde onze eigenzinnige brouwer Koen op een dag een eigenzinnig bier: Rock City was geboren! Het leven is te mooi om saai bier te drinken. Ontdek nieuwe smaken. De bieren van Rock City zijn er voor hen die buiten de gebaande paden durven gaan. Voor bewonderaars van smaak. En voor hen die zichzelf uitdagen om bier maximaal te ervaren. Rock City neemt je mee op een verrassend smaakvol avontuur!

Meer info

De Blauwe IJsbeer

Vr
Za
Zo

Brouwerij De Blauwe IJsbeer brouwt zijn heerlijke bieren sinds 2012. Na de start vanuit Nieuwpoort (ZH) inmiddels neergestreken in Tilburg (NB). Met een breed assortiment aan bieren met aansprekende smaken en altijd vanuit een basis met tarwemout. Laat je verrassen door een heerlijke IJsbeer!

Brouwerij De Blauwe IJsbeer is opgericht in het jaar 2012. De oude brouwerstraditie van het schitterende, oude vestingstadje Nieuwpoort (Zuid-Holland) proberen zij in stand te houden. De Blauwe IJsbeer brouwt alleen verrassend mooie speciaalbieren met passie voor bier en smaak.
Meer info

Hooglander Bier

Vr
Za
Zo

Hooglander Bier is een bierbrouwerij in het Brabantse Aarle-Rixtel. De brouwerij is in 2015 opgericht. Het motto van de brouwerij is geen “Geen dertien in een krat pils” bier te brouwen. Ze gaan vooral voor bier dat gebrouwen is met krachtige aromatische hoppen en hoogwaardige mouten. Dit alles op een natuurlijke en ambachtelijke wijze. Grootgebracht in de brouwerij en klaar om de ‘weide’ wereld in te trekken. Een kudde op een missie. Uitgezonden naar de verre uithoeken van het land om het bierlandschap te verrijken, Hooglander zet de hoeven in het zand!

Meer info

Two Chefs Brewing

Vr
Za
Zo

Het Two Chefs Brewing avontuur begon in 2013. Opgericht door de twee buddy’s Sanne Slijper en Martijn Disseldorp. Twee voormalige chefs die hun kookpitten inwisselden voor brouwketels. Twee man sterk, één droom: hun huis vullen met homemade, funky bieren. Sindsdien is die hobby uitgegroeid tot een serieus biermerk. En daar hoort een professionele brouwerij in Amsterdam bwaar bijna een half miljoen liter bier per jaar wordt gebrouwen. Bij Two Chefs zien ze het brouwen van bier hetzelfde als het bereiden van een gerecht: Het moet hoog op smaak zijn, perfect in balans en de presentatie moet mooi zijn!

Meer info

Brouwerij Hootch

Vr
Za
Zo

De bieren van Hootch zijn gebrouwen door en voor bierliefhebbers. Sinds 2021 hebben wij onze eigen ketels en brouwen de meest bijzondere bieren. Denk aan: sours, pastry stouts of infused bieren. Daarnaast hanteren wij een vast assortiment. Alles in blik!

Meer info

Cerveja Letra

Vr
Za
Zo

Our history dates back to student life where in 2013, still in an academic environment, we presented LETRA Brewery. The desire of innovating and raise the value of beer in Portugal made us enter the world of beer culture with products where creativity and tradition merge perfectly. As a result of scientific research, Filipe Macieira and Francisco Pereira founded the brewery, assuming a pedagogical aspect of associating each style of beer with a letter of the alphabet, thus teaching consumers to distinguish the technical names of the various types of beer. LETRA has already been present at the biggest craft beer festivals in Europe, such as MBCC, Brewskival, Barcelona Beer Festival, Budapest Beer Week, Billie’s Craft Beer Fest, Artbeerfest, Whats Brewing among many others. Exports represent a part of the brand's sales, currently being present throughout Europe and with distributors currently representing the brand in countries such as Spain, Switzerland, Luxembourg, the Netherlands, Belgium, France, Denmark and Sweden.

Meer info

La Quince

Vr
Za
Zo

La Quince Brewing Co. Brouwerij La Quince is het resultaat van de passie van twee mensen voor bier. Jacobo Lliso en Juan Lliso, twee neven die verliefd werden op de ambachtelijke biercultuur in 2000. Na vele jaren van leren hebben we La Quince in december 2013 opgericht. Waar ze hun liefde voor het “Wild” Brouwen tot uitvoering konden brengen. De bieren worden gebrouwen in de beste Spaanse brouwerijen en in verschillende Europese landen. De eerste reactie op de bieren overtrof de verwachtingen en een fantastisch tweede jaar leidde ertoe dat de brouwerij werd uitgeroepen tot “Beste ambachtelijke Spaanse brouwerij in 2015 ” van Untappd.

Meer info

Varvar Brew

Vr
Za
Zo

Varvar Brew started small, and brewed their first beers at a different brewery. Later, their new own brewery arrived and they started to grow bigger. It was installed in Kyiv, on the place of an old lumber house "lisopylka" in Ukrainian, hence the name of the brew-pub. Today, they have a state-of-the-art brewery, and they keep on dreaming big. The brewers just want to share this dream of better beer, sheer enjoyment of the drink, greater and more diverse beer culture, with you.

Meer info

Mad Scientist

Vr
Za
Zo

De Brouwerij Maltgarden is afkomstig uit het Poolse Kolobrzeg.

Meer info

BlikBierenBar

Vr
Za
Zo

De Blikbierenbar is aanwezig op elke editie van Mout Bierfestival. Hier kunnen de meest uiteenlopende blikbieren besteld worden van brouwerijen die niet aanwezig zijn op het festival.

Muziek

Muziekje erbij? Op Mout Bierfestival hoor je de meest swingende boogie, ska, bluegrass en rockabilly. Geniet van een kleurrijke line-up om van te genieten.

 

Daarnaast verzorgt de Platenbus een muzikaal programma op vinyl. Om rustig naar te luisteren, op de achtergrond tijdens het borrelen, of om de heupen los te gooien op de beste dansbare hits van toen en nu. Vanuit een oude brandweerwagen draaien ze de allerbeste nummers, van blues tot country, reggae, jazz, tango, je kan het zo gek niet bedenken of het wordt gedraaid. De Platenbus weet dat swing en relaxt samengaan. 

  • Vrijdag
  • Zaterdag
  • Zondag
vr22:00 - 23:00

Doctor Velvet

Rhythm 'n Blues / Rock 'n Roll

Doctor Velvet bracht begin maart hun debuutsingle “Put the Hurt on Me” uit via het nieuwe Amsterdamse platenlabel Wap Shoo Wap. Deze 5 jonge mannen hebben met de looks en energie uit Rock ’n Roll, de Soul van Rhytm ’n Blues en de touch van hun eigen composities een uniek geluid gecreëerd in Nederland.

Meer info
za16:15 - 16:45 za17:00 - 17:30

Jonathan Rhodes

Americana

Jonathan Rhodes schrijft uitstekende liedjes met lyrics die het de moeite waard maken om in de liner notes te kijken. Zijn geluid leunt op Amerikaanse roots met een mespuntje gospel. Kleine fragiele liedjes worden afgewisseld door up-tempo roots rock, waardoor je als luisteraar steeds dichter naar het puntje van je stoel schuift. In 2022 bracht Jonathan Rhodes zijn debuut-EP Dirt uit.

Meer info
za19:30 - 20:30

Radio Barbã (B)

Balkan

Met een opzwepende ritmesectie en een knallende blazerssectie heeft Radio Barbã orchestra maar 1 doel en dat is het publiek meesleuren in een zwoel, zweterig, springend, stampend dansfeest, met invloeden uit de Balkan, het Midden Oosten en Zuid Spanje.

Meer info
za22:00 - 23:00

Vintage Black

Motown / Soul

Deze 10-koppige band uit ‘s-Hertogenbosch en omstreken omarmt de soul, blues en motown uit de 50’s en 60’s. Gegarandeerd dat je het merkt in hun eigenzinnige mix van originals en covers van toen en nu. Je hoort, ziet en voelt de diepgewortelde voorliefde voor deze muziek bij deze ervaren muzikanten. De band, compleet met blazerssectie en backing vocals steekt de songs in een heerlijk wollen jasje.Stap op de soultrein en je komt er niet meer vanaf. Enjoy the ride!

Meer info
zo15:00 - 16:00

King King Kings

Boogie / Blues

Blues, drugs, vechtpartijen, politie, nog meer drugs: met deze ingrediënten vraag je je af waarom Quentin Tarantino nooit een ranzige biopic gemaakt heeft van het verhaal over The Red Devils, een gruizige bluesrockband uit Los Angeles. Met natuurlijk de onnatuurlijke dood van zanger Lester Butler – OD’tje op heroïne én cocaïne – als grande finale.

Iedereen die in de jaren negentig iets met blues had, zal hun live album King King (1993) wel kennen. En wie het toevallig gemist heeft, zal er door KING KING KINGS met hun energieke vertolking van de muziek van Butler en consorten onzachtzinnig aan herinnerd worden.

Meer info
zo17:30 - 18:30

The Hobnob Four

Country / Rock 'n Roll

De kersverse en lokale Hobnob Four speelden nog maar een paar shows en zijn nu druk aan het repeteren om Mout te laten swingen met hun authentieke fifties sound, zoals je die kent van o.a. Cash, Burnette en Perkins tot de meer hedendaagse Hot Boogie Chillun.

vr20:00 - 21:00

The Mocks

The Mocks is een jonge band uit Nieuw-Vennep. Geïnspireerd door de mod-beweging uit de jaren zestig, kleden de bandleden zich in (vintage) maatpakken van de beste kwaliteit. Hun muziekstijl is sterk beïnvloedt door de beatmuziek, zoals the Who, the Kinks, the Small Faces en the Motions.

Meer info

Workshops

Bier en Barbecue

In deze workshop word je meegenomen op een reis langs allerlei barbecue-gerechten waarbij vier verschillende bieren worden geproefd. De barbecue is veel meer dan alleen vlees, en dat zal je ontdekken in deze workshop. Alle smaakcombinaties worden uitgebreid toegelicht door Arvid Bergström.

Bier en Kaas

Dat kaas en bier een goede combinatie is, is voor veel mensen al wel bekend. Maar welke kaasjes passen nou specifiek bij welke bieren en waarom? Dat leer je in deze workshop. Proef hoe verschillende elementen van kazen de kenmerken van speciaalbieren aanvullen en elkaar versterken.

Bier en Kaas EXTRA

Voor de liefhebbers van intensere kazen en voor mensen die al wat bekend zijn met de standaard bier-kaas combinaties. Laat Arvid je omverblazen met intense smaakexplosies waarbij jouw kennis over bier en kaas naar een nieuw niveau wordt getild.

Bier en Burgers

Een klassieke combinatie: bier en hamburgers. In drie ronden proef je bieren met bijpassende burgers, soms een kleine, soms zonder broodje. Leer meer over de smaken van de burger en de aanvullingen van verschillende bierstijlen. Deze workshop wordt maar eenmaal per festival gegeven, dus wees er op tijd bij.

Bier en Vega

In een aantal ronden proef je bier met bijpassende vegetarisch hapjes, denk aan een paddenstoelenburger, vega-chocoladetaart en dingen met noten, fruit en vegetarische kaas. Misschien proef je ook wel de huisgemaakte bierazijn en daarna andere hartige en zoete dingen.

Bier en Lekkers

Bier gecombineerd met verschillende heerlijke hapjes. Van hartig tot zoet, een heleboel lekkers passeert de revue, zowel vega als combinaties met chocolade. Bier en lekkere hapjes zijn altijd goed te combineren, maar in deze workshop ontdek je nieuwe combinaties waar je nog niet zelf aan had gedacht.

Bierstijlen

In deze workshop worden in drie ronden telkens twee bierstijlen naast elkaar geproefd. Je krijgt uitleg en proeft de uiteenlopende kenmerken van de bieren. Leer meer over de smaak van speciaalbier. Ook deze workshop wordt maar eenmaal per festival gegeven.

Tickets

Tickets voor deze workshops dien je apart aan te schaffen, kaartkopers krijgen hiervan een mail met de link naar de ticketshop. Om een proeverij bij te wonen heb je dus een toegangsticket voor Mout voor die dag én een proeverijticket nodig. De proeverijen beginnen uiterlijk om de genoemde tijd, wees dus op tijd!

Eten

BIJ SPECIAALBIER DRINKEN HOORT NATUURLIJK OOK GOED ETEN. OP MOUT BIERFESTIVAL KUN JE GENIETEN VAN LUNCH EN DINER, TJOKVOLLE BORRELPLANKEN EN ZELFS BBQ-PAKKETTEN. OM VAN TE WATERTANDEN!

Om te delen

Bij borrelen horen natuurlijk borrelsnacks. Op Mout Bierfestival kun je de lekkerste borrelhappen bestellen om te delen of om zelf op te peuzelen. Van een klassieke schaal bitterballen met Franse mosterd tot borrelnootjes of olijven. Ook kan een echte borrelplank natuurlijk niet ontbreken. Een snackplank vol met vlees en kaas-lekkernijen, of een vegetarische variant met kaas, groenten en dipsausjes.

Grote honger

Aan de grote eters is natuurlijk ook gedacht. Een goede bodem kan namelijk niet ontbreken bij het aanbreken van het avondprogramma. Van friet stoofvlees tot gegrilde kip, hotdogs of een vegetarische bietenburger, voor ieder is er wat wils. Voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid om een bbq-pakket aan te schaffen (vlees of vega) om zelf te grillen op een van de aanwezige barbecues of grillplaten. Hoe vet is dat?

Sponsoren