De gezelligste biertuin van Nijmegen keert van donderdag 23 juni t/m zondag 26 juni terug naar het Julianapark

Met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, livemuziek en allerlei activiteiten verandert het Julianapark in een walhalla voor de levensgenieter. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Dit jaar keren we in volle glorie terug naar het Julianapark. Bezoekers worden getrakteerd op meer dan 200 verschillende speciaalbieren van diverse (internationale) brouwerijen, livemuziek, lekker eten én heel veel gezelligheid. Het belooft een editie te worden als nooit tevoren.

Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap met daarnaast allerlei specials in het assortiment. Met ruim 200 speciaalbieren is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen! Bezoekers kunnen zelf hun favoriete bier halen bij de aanwezige brouwers. Liever bier uit blik? Bij de speciale blikbierenbar kan je terecht voor ontelbaar veel soorten bijzondere bieren uit blik.  Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeller & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs kunt ontdekken van Untappd. Bekijk de volledige lijst brouwers onderaan de pagina!

Muziek
Muziekje erbij? Verwacht een breed programma met de beste boogie, rockabilly en funk. In samenwerking met Schuum Nijmegen wordt op zondag zelfs het podium gevuld met lokale helden! Schuum is het platform voor muziek uit Nijmegen. Speciaal voor Mout nodigen zij lokaal talent uit dat volgens hen een podium verdient. Daarnaast draait de Platenbus het gehele weekend een iconisch muziekprogramma waarbij het verleden en heden samensmelten op de klanken van vinyl. Ook het muzikale programma vind je onderaan de pagina.

Activiteiten
Tussen de bierbedrijven door is er van alles te beleven zoals onze populaire workshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Interessant voor zowel nieuwsgierige liefhebbers als hardcore beergeeks. Tickets voor de workshops zijn later verkrijgbaar.

Eten
IPA’tjes vullen geen gaatjes. We hebben lekker eten voor de vega’s en de vleeseters voor je lekkere trek – van lunch en diner tot tjokvolle borrelplanken. Om van te watertanden!

Openingstijden
Donderdag 23 juni 16:00 – 23:00
Vrijdag 24 juni: 16:00 – 23:59
Zaterdag 25 juni: 13:00 – 23:59
Zondag 26 juni: 13:00 – 21:00

Impressie

Tickets

Early beer:
* €7,50
Reguliere ticket:
* €9,50
* Excl. €1,50 servicekosten. Incl. €2,00 borg.

Bier

Met meer dan 200 verschillende bieren op het menu van diverse aanwezige brouwerijen, is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen. Ook dit jaar is onze Blikbierenbar aanwezig, waar een bijzondere selectie van bieren uit alle windstreken voor je is geselecteerd. Soms komt een brouwer, soms enkel de bieren.

Bekijk hier de complete brouwerslijst

Oersoep

Do
Vr
Za
Zo

Oersoep stond als een van de eerste brouwerijen aan de wieg van de craftbeer-revolutie in Nederland. We zijn bieren gaan brouwen die wij zelf lekker vonden, maar die moeilijk te verkrijgen waren. Door te spelen, te onderzoeken en te ontdekken maken wij met simpele ingrediënten smaakvolle bieren met een eigenzinnig karakter. Onze core range bestaat uit bieren met een herkenbare stijl, maar met een Oersoep-twist. Daarnaast maken we als een van de weinige brouwerijen in Nederland fantastische sours en hebben we een wisselend assortiment aan waanzinnige specials. Bier maken vinden wij een kunst. En van bier genieten is een totaalbeleving. Ieder Oersoep-etiket wordt ontworpen door lokale kunstenaars waar we mee samenwerken, en is een kunstwerkje op zich.

Meer info

Brouwerij Hootch

Do
Vr
Za
Zo

De bieren van Hootch zijn gebrouwen door en voor bierliefhebbers. Sinds 2021 hebben wij onze eigen ketels en brouwen de meest bijzondere bieren. Denk aan: sours, pastry stouts of infused bieren. Daarnaast hanteren wij een vast assortiment. Alles in blik!

Meer info

Blitz Brewing Co.

Do
Vr
Za
Zo

Blitz Brewing Co. richt zich op het brouwen van modern craft beer, fruitbommen in de vorm van (New England) IPA's, maar ook ander vloeibaar geweld in de vorm van Pastry Stouts, Barley Wines, Fruited Sours en alles wat we verder nog willen maken.

Meer info

Brouwerij Dockum

Do
Vr
Za
Zo

Bij Brouwerij Dockum brouwen ze op ambachtelijke wijze eigentijdse speciaalbieren, toegankelijk voor velen én bijzonder voor de liefhebber. Op zijn Fries: ‘gewoan spesjaal bier’. Deze brouwerij begon in 2017 onder de naam 'Brouwerij Kâld Kletske', maar vanaf medio 2018 wordt de naam Brouwerij Dockum gevoerd. Kâld Kletske is al sinds 2014 een bekende naam, dit bier is ontwikkeld en werd gebrouwen door Sytze Hoogstins (brouwerij de Hoge Stins). In augustus 2017 is Sytze Hoogstins helaas overleden. Ondanks het overlijden van de oprichter en hoofdbrouwer stopt het Kâld Kletske niet. Er wordt namelijk in Dokkum een geheel nieuwe brouwerij opgezet als eerbetoon aan Sytze Hoogstins. Naast traditionele bierstijlen zoals Bockbier, Blond, Weizen en Tripel, maakt Cuperus opkomende bierstijlen zoals Stout en het historische Gruitbier.

Meer info

D'n Drul & Stollenberg

Do
Vr
Za
Zo

Brouwerij d'n Drul: Brouwerij d’n Drul is in 2014 begonnen met lekkere stevige bourgondische bieren. De stijl is een mix tussen Amerikaans met mooie Amerikaanse hoppen en klassieke bieren. Allemaal uitzonderlijk en echt Groesbeeks! D’n Drul is een klein natuurgebiedje aan de Zuid-Oost kant van Groesbeek : net zo eigenzinnig als de Groesbeekse bieren. Roland, de brouwer, maakt z’n bieren zoals hij is : vrolijk, beide voeten op de grond en geen compromissen in kwaliteit. Brouwerij Stollenberg: Zoals dat gaat; voor je het weet ben je brouwer! Sinds 2017: Stollenberg haalt al haar inspiratie uit de mooie omgeving van Berg en Dal, alle bieren zijn vernoemd naar de mooiste punten en herinneringen uit de omgeving. Zachte, mooie bieren met een regionaal karakter.

Meer info

DAVO

Do
Vr
Za
Zo

Hallo! DAVO is ontstaan in 2012, vooral om onszelf van bier te voorzien. We brouwden toen, jawel, in pannen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een team van 60 gepassioneerde bierliefhebbers, een brouwerij en drie bars: DAVO Deventer, DAVO Arnhem en sinds kort DAVO Zwolle. Voor de rest is er niets veranderd. Nog steeds werken we elke dag keihard om fijne bieren te maken, te delen en te drinken. Met liefde en nog meer plezier. Zodat we kunnen proosten met lekker bier en leuke mensen. Gegarandeerd.

Meer info

De Blauwe IJsbeer

Do
Vr
Za
Zo

Brouwerij De Blauwe IJsbeer brouwt zijn heerlijke bieren sinds 2012. Na de start vanuit Nieuwpoort (ZH) inmiddels neergestreken in Tilburg (NB). Met een breed assortiment aan bieren met aansprekende smaken en altijd vanuit een basis met tarwemout. Laat je verrassen door een heerlijke IJsbeer!

Brouwerij De Blauwe IJsbeer is opgericht in het jaar 2012. De oude brouwerstraditie van het schitterende, oude vestingstadje Nieuwpoort (Zuid-Holland) proberen zij in stand te houden. De Blauwe IJsbeer brouwt alleen verrassend mooie speciaalbieren met passie voor bier en smaak.
Meer info

Hooglander Bier

Do
Vr
Za
Zo

Hooglander Bier is een bierbrouwerij in het Brabantse Aarle-Rixtel. De brouwerij is in 2015 opgericht. Het motto van de brouwerij is geen “Geen dertien in een krat pils” bier te brouwen. Ze gaan vooral voor bier dat gebrouwen is met krachtige aromatische hoppen en hoogwaardige mouten. Dit alles op een natuurlijke en ambachtelijke wijze. Grootgebracht in de brouwerij en klaar om de ‘weide’ wereld in te trekken. Een kudde op een missie. Uitgezonden naar de verre uithoeken van het land om het bierlandschap te verrijken, Hooglander zet de hoeven in het zand!

Meer info

Rock City

Do
Vr
Za
Zo

Bier is avontuur: ontdekken met lef en smaakvol genieten. Niet door kaders, maar door vrijheid ontstaan verrassende smaakmakers. We zien de tradities, maar breken met de kaders. Zo brouwde onze eigenzinnige brouwer Koen op een dag een eigenzinnig bier: Rock City was geboren! Het leven is te mooi om saai bier te drinken. Ontdek nieuwe smaken. De bieren van Rock City zijn er voor hen die buiten de gebaande paden durven gaan. Voor bewonderaars van smaak. En voor hen die zichzelf uitdagen om bier maximaal te ervaren. Rock City neemt je mee op een verrassend smaakvol avontuur!

Meer info

Two Chefs Brewing

Do
Vr
Za
Zo

Het Two Chefs Brewing avontuur begon in 2013. Opgericht door de twee buddy’s Sanne Slijper en Martijn Disseldorp. Twee voormalige chefs die hun kookpitten inwisselden voor brouwketels. Twee man sterk, één droom: hun huis vullen met homemade, funky bieren. Sindsdien is die hobby uitgegroeid tot een serieus biermerk. En daar hoort een professionele brouwerij in Amsterdam bwaar bijna een half miljoen liter bier per jaar wordt gebrouwen. Bij Two Chefs zien ze het brouwen van bier hetzelfde als het bereiden van een gerecht: Het moet hoog op smaak zijn, perfect in balans en de presentatie moet mooi zijn!

Meer info

Anderson's Craft Beer

Vr
Za
Zo

Toen Anderson's hoofdbrouwer Sten in 2014 zijn baan in de IT-industrie verloor, had hij een paar maanden vrije tijd. Hij was al een paar jaar aan het thuisbrouwen en vroeg zijn vriend Tanno of hij interesse had om samen met hem een brouwerij te beginnen. Hij stemde toe en in mei 2014 werd Anderson’s Craft Beer geboren. Na een paar jaar huurbrouwen bij Genika, Tanker en Lehe, Pühaste en Käbliku brouwerij. Hebben ze sinds juni 2020 een eigen brouwerij in Tartu (Estland). Anderson is van mening dat bier geen saaie drank hoeft te zijn die alleen wordt gebruikt om de dorst te lessen. Naast dorstlessend, kan het drinken van bier ook verbonden worden met emoties en herinneringen.. Bier kan je verrassen en een glimlach op je gezicht toveren. Anderson’s streeft ernaar om bieren te creëren die origineel, gedenkwaardig, evenwichtig en kwalitatief zijn.

Meer info

BlikBierenBar

Do
Vr
Za
Zo

De Blikbierenbar is aanwezig op elke editie van Mout Bierfestival. Hier kunnen de meest uiteenlopende blikbieren besteld worden van brouwerijen die niet aanwezig zijn op het festival.

Lagunitas

Vr
Za
Zo

Lagunitas begon met brouwen in 1993 in het noorden van Californië en brouwt sindsdien innovatieve hopbieren. De Amerikaanse brouwerij is de op vier na grootste brouwer van speciaalbier in de VS, en verovert sinds 2015 de wereld door ook buiten de States brouwoperaties uit te gaan voeren. Drink de wereldbekende Lagunitas IPA of proef een van hun meer experimentele bieren.

Meer info

Muziek

Muziekje erbij? Op Mout Bierfestival hoor je de meest swingende boogie, ska, bluegrass en rockabilly. Geniet van een kleurrijke line-up om van te genieten. Op zondag wordt het podium gevuld met lokale helden in samenwerking met Schuum Nijmegen.

Schuum is het platform voor muziek uit Nijmegen. Schuum support de Nijmeegse muziekscene in de vorm van maandelijkse muziekavonden en muzikantencafés. Speciaal voor Mout nodigen we lokaal talent uit dat volgens ons een podium verdient. Ontdek hier Nimma’s finest.

Daarnaast verzorgt de Platenbus een muzikaal programma op vinyl. Om rustig naar te luisteren, op de achtergrond tijdens het borrelen, of om de heupen los te gooien op de beste dansbare hits van toen en nu. Vanuit een oude brandweerwagen draaien ze de allerbeste nummers, van blues tot country, reggae, jazz, tango, je kan het zo gek niet bedenken of het wordt gedraaid. De Platenbus weet dat swing en relaxt samengaan.

  • Donderdag
  • Vrijdag
  • Zaterdag
  • Zondag
do19:30 - 20:00 do20:15 - 20:45

The Tailbones

Blues, Rock 'n Roll, Swamp, Vaudeville, Country, Funk

De band van Noord Brabantse origine timmert industrieel aan de weg, kerft een eigen muzikaal territorium uit de ether. Het rampjaar bracht de ruimte voor creatie. Een berg muziek wil gehoord worden.

Meer info
do21:45 - 22:15 do22:30 - 23:00

Heathen Apostles (USA)

Gothic Folk

The Heathen Apostles is een Gothic Americana-band die in 2013 werd opgericht door Chopper Franklin (ex The Cramps) en Mather Louth. Ze maken een mix van westerse muziek met postpunk- en gotische rockelementen. Twee van hun albums zijn opgenomen in de “best of the year” -lijsten van het tijdschrift Folk N Rock.

vr19:30 - 20:00 vr20:15 - 20:45

The Hobnob Four

Rockabilly fifties covers

De kersverse en lokale Hobnob Four speelden nog maar een paar shows en zijn nu druk aan het repeteren om Mout Nijmegen te laten swingen met hun authentieke fifties sound, zoals je die kent van o.a. Cash, Burnette en Perkins tot de meer hedendaagse Hot Boogie Chillun.

vr21:45-22:15 vr22:30-23:00

Collectief Explosief

Deze 6 koppige formatie serveert een aanstekelijke cocktail van jazz, exotica en soul en laat de dansvloer ontploffen met rock n roll, funk en boogaloo.

Collectief Explosief laat je alle hoeken van de dansvloer zien en als je dacht stil te kunnen blijven staan, dan heb je het goed mis. Hoe harder jij meedoet, hoe harder zij voor je vlammen!

za16:15-16:45 za17:00-17:30

Jesco

Muziek die klinkt als goedkope whisky: scherp, smerig, maar bedwelmend.

Jesco is een driekoppige band uit Utrecht, die speelt wat ze graag Folk ’n Roll noemen! Jesco speelt een verscheidenheid aan genres, van Deltablues tot Amerikaanse volksmuziek, met een rock-‘n-roll-attitude. 

Meer info
za19:30-20:00 za20:15-20:45

Blue Grass Boogiemen

Bluegrass

De Blue Grass Boogiemen spelen sinds 1990 professioneel bluegrass (en als de Hillbilly Boogiemen vintage country en ook rockabilly) met een line-up bestaande uit mandoline, banjo, gitaar, contrabas en viool en ze spelen en zingen met een omnidirectionele microfoon.

Meer info
za22:00-23:00

Radio Barbã

Balkan / Rock 'n Roll

Met een opzwepende ritmesectie en een knallende blazerssectie heeft Radio Barbã orchestra maar 1 doel en dat is het publiek meesleuren in een zwoel, zweterig, springend, stampend dansfeest, met invloeden uit de Balkan, het Midden Oosten en Zuid Spanje.

zo14:15-14:45 zo15:00-15:20

COMMON NIMMA (Schuum)

Indie Hiphop / Soul

Zijdezacht, divers en innovatief. Dat is het geluidscollectief waarmee COMMON zich het meest identificeert, een groep en label van 8 artiesten, videografen, muzikanten en vormgevers. Dit collectief begon als vrienden en kwam uiteindelijk samen door een gedeelte liefde voor muziek en overige kunstvormen. 

Voorafgaand aan het optreden treedt Juma Iking ook op. Deze zelf-geleerde Nijmeegse multi-muzikant combineert Reggae met Hiphop en Indie, waarbij hij gebruikmaakt van verschillende instrumenten met zijn sampling device en loop-machine.

zo16:30-17:00 zo17:15-17:45

Yotta (Schuum)

Opzwepende Ska

De Nijmeegse band Yotta speelt ska met wat uitstapjes naar andere invloeden. De achtkoppige band zet met zang, drums, toetsen, gitaar, basgitaar, trompet, saxofoon en trombone vrolijke en energieke optredens neer. Het repertoire omvat eigen nummers aangevuld met wat bekende nummers in een eigen jasje. Stilstaan is geen optie! Sinds 2015 speelt Yotta op festivals, in zalen en cafés. Heerlijk samenspel van de blazers, de strakke offbeat, de aanstekelijke deuntjes en een zanger die niet te beroerd is om te beginnen met skanken: Een goed recept voor een zomerse sfeer en dansen van begin tot eind.

zo18:45-19:15 zo19:30-20:00

The Moans (Schuum)

Rock 'n Roll

The Moans zijn twee topmuzikanten en beste vrienden Joost Jacobs en Wouter Maas. Samen met Mike Brady Firing, een jonge zanger en rocker die bereid is alles te geven om zijn droom waar te maken. Als kers op de taart het toptalent Rafael Slors een Swing en Jazz drummer.

Workshops

Tijdens Mout Bierfestival kun je deelnemen aan een van de vele bierworkshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Hij heeft maar liefst zeven verschillende workshops ontwikkeld waarbij de smaken van verschillende bieren worden gekoppeld aan de kenmerken van allerlei soorten eten; van barbecue en burgers tot aparte kaasjes of zelfs volledig vegetarische opties! 

Bier en Barbecue
In deze workshop word je meegenomen op een reis langs allerlei barbecue-gerechten waarbij vier verschillende bieren worden geproefd. De barbecue is veel meer dan alleen vlees, en dat zal je ontdekken in deze workshop. Een aantal gerechten zijn afkomstig uit het boek Bier en Barbecue en alle smaakcombinaties worden uitgebreid toegelicht door Arvid Bergström. 

Bier en Kaas
Dat kaas en bier een goede combinatie is, is voor veel mensen al wel bekend. Maar welke kaasjes passen nou specifiek bij welke bieren en waarom? Dat leer je in deze workshop. Proef hoe verschillende elementen van kazen de kenmerken van speciaalbieren aanvullen en elkaar versterken. 

Bier en Kaas EXTRA
Voor de liefhebbers van intensere kazen en voor mensen die al wat bekend zijn met de standaard bier-kaas combinaties. Laat Arvid je omverblazen met intense smaakexplosies waarbij jouw kennis over bier en kaas naar een nieuw niveau wordt getild.

Bier en Vega
In een aantal ronden worden verschillende vegetarische hapjes voorgeschoteld die goed samengaan met speciaalbieren. Denk dan niet alleen aan bijvoorbeeld een paddenstoelenbuger, maar ook de combinatie van bier met chocoladetaart, fruit, noten, en vegetarische kaas. 

Bier en Lekkers
Bier gecombineerd met allerlei soorten heerlijke hapjes. Van zoet tot hartig, allerlei soorten lekkers passeren de revue. Bier en lekkere hapjes zijn altijd goed te combineren, maar in deze workshop ontdek je nieuwe combinaties waar je nog niet zelf aan had gedacht. 

Bier en Burger
Een klassieke combinatie: bier en hamburgers. Leer meer over de smaken van de burger en de aanvullingen van verschillende bierstijlen. Bij deze workshop worden hamburgers als verschillende kleine hapjes geproefd en wordt maar eenmaal per festival gegeven, dus wees er op tijd bij. 

Bierstijlen
In deze workshop worden in verschillende ronden verschillende biersoorten geproefd. Je krijgt uitleg en proeft de uiteenlopende kenmerken van de biersoorten. Leer meer over de smaak van speciaalbier. Ook deze workshop wordt maar eenmaal per festival gegeven.

Eten

Bij speciaalbier drinken hoort natuurlijk ook goed eten. Op Mout Bierfestival kun je genieten van lunch en diner, tjokvolle borrelplanken en zelfs BBQ-pakketten. Om van te watertanden!

Om te delen
Bij borrelen horen natuurlijk borrelsnacks. Op Mout Bierfestival kun je de lekkerste borrelhappen bestellen om te delen of om zelf op te peuzelen. Van een klassieke schaal bitterballen met Franse mosterd tot borrelnootjes of olijven. Ook kan een echte borrelplank natuurlijk niet ontbreken. Een snackplank vol met vlees en kaas-lekkernijen, of een vegetarische variant met kaas, groenten en dipsausjes. 

Grote honger
Aan de grote eters is natuurlijk ook gedacht. Een goede bodem kan namelijk niet ontbreken bij het aanbreken van het avondprogramma. Van friet stoofvlees tot gegrilde kip, hotdogs of een vegetarische bietenburger, voor ieder is er wat wils. Voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid om een bbq-pakket aan te schaffen (vlees of vega) om zelf te grillen op een van de aanwezige barbecues of grillplaten. Hoe vet is dat?

Sponsoren